Rıza Çalımbay'dan Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın açıklaması

Rıza Çalımbay'dan Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın açıklaması
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'la anlaşamayan Oğuzhan Özyakup ve Güven Yalçın'la ilgili açıklama yaptı.

Sivasspor''da transfer çalışmaları devam ederken, teknik direktör Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Çalımbay, "Biz listeyi yönetimimize verdik. İstediğimiz mevkilerin ve oyuncuların isimlerini ilettik. Şu anda yönetim uğraşıyor ama tabii ki kolay değil. Biz mesela Ahmet''in yerine Göztepe''den Murat''ı aldık. Robin Yalçın''ı aldık. Her yerde oynatabileceğimiz kaliteli bir oyuncu. Bir nebze aldık yani. Fayçal''ın, Kayode''nin ve Konate''nin yerine alacağımız oyuncular var. Onları da bir an önce alırsak, o zaman bir sıkıntımız olmayacak" dedi.

Çalımbay, Beşiktaş''la anlaşamayan Oğuzhan Özyakup, Salih Uçan ve Güven Yalçın''la ilgili olarak da "Ben sadece Güven ile görüştüm. O da zaten Beşiktaş ile anlaşamamış. Bizim alma isteğimizin nedeni, Güven''in Beşiktaş ile anlaşması, bizim de onu kiralık almamızdı. Öyle bir düşüncemiz vardı. Ceyhun Kazancı ile görüştüm. Onlar da daha anlaşamamışlar. O yüzden öyle bir durum şu anda yok" ifadelerini kullandı.

Rıza Çalımbay, "Transferlerimizin bir an önce gelmesi lazım. Geçen sezon biz biraz sıkıntı yaşadık. 3 senedir Avrupa''ya gidiyoruz. Ondan önce hiç yaşamadık. Neden sıkıntı yaşadık? Çok erken başladık. Ondan önce erken başlamamıştık. Bu sene de erken başlamıyoruz. Trabzonspor ile beraber ayın 15''inde, 16''sında durumumuz belli olacak. Rakimiz de ağustosun başında belli olacak. Onun için zamanımız var. Daha dikkatli olacağız. Anadolu takımlarının belli bir bütçesi var. Yapabildiğimiz kadar iyi transferler yapmaya çalışıyoruz" dedi.