Siyanürlü altın madenine izin verilince köylüler isyan etti

Siyanürlü altın madenine izin verilince köylüler isyan etti
Tokat’ın Erbaa ve Amasya’nın Taşova ilçelerini içine alan alana siyanürlü altın madenine arama izni verildi. Amasya Valiliği, olası protestolara karşı eylem ve etkinlik yasağı getirdi.

Tokat’ın Erbaa ve Amasya’nın Taşova ilçelerini kapsayan alana siyanürlü altın madenine izin verildi verildi. Yeşil Erbaa Çevre Platformu’nun valilikle görüşme talebi de reddedildi. Platform altın arama izninin iptal edilmesi amacıyla 5 bin dilekçe toplayarak valiliğe verdi. Fakat bu konuda da herhangi bir adım atılmadı.

Madenin yapılacağı alandaki Ezebağı köylüleri ise madene karşı tepki gösterdi. Köylü kadınlar, “Vatanımıza hainlik yapmayın, köyümüzde maden istemiyoruz. Doğamıza dokunmayın” ifadelerini kullandı.

Dün Amasya’da Taşova Çevre Platformu üyesi 10 kişi Anıt Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi, ancak açıklama valilik engeline takıldı. Platform üyesi Av. Kemal Aytaç dün açıklama yapmak isterken kendilerine engel olan polislere çatışmalardan uzak durduklarını ve kötü söz söylemediklerini ifade ederek, “Biz çevreyi, böceği bile düşünüyoruz, kaldı ki bu ülkenin vatan evlatlarını düşünmeyelim” diye konuştu.

Aytaç, “Hiçbir güç bizim ormanlarımıza, sularımıza, yaşam alanlarımıza dokunacak etkinliklere karşı koymamızı, memleketimizi savunmamızı engelleyemez. Halkın valisi olmak zordur, meşakkatlidir, cesaret ister” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler