Skandal koronavirüs iddiası: Her gün 100 kişi...

Skandal koronavirüs iddiası: Her gün 100 kişi...
Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs vakasında ölü sayısı artış gösterirken yeni bir iddia ortaya atıldı. Son olarak, Çin'deki bir cenaze evinden bir yetkili virüsten ölenlerin cesetlerinin yakıldığını söyledi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılmaya başlayan coronavirüs ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı.

İddialara göre virüsten ölenler yakılıyor ve Çin hükümeti ölü sayısını resmi olarak açıklamıyor, kasten gizliyor. 

100 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ YAKILIYOR İDDİASI

Wuhan’daki bir cenazeevinde ve cesetlerin yakıldığı krematoryumlarda çalışan bir yetkili, “Krematoryum 7 günde 24 saat boyunca çalışıyor. Wuhan’da koronvirüsten yaşamını yitiren insanların bedenlerini yakıyoruz” dedi.

Krematoryumda çalışan yetkili, 28 Aralık’tan beri her gün neredeyse en az 100 kişinin cansız bedenini yaktıklarını söylerken, izinlerin iptal edildiğini de söyledi.

Kendisini Bay Yun olarak tanıtan çalışan, “Çalışanlarımızın yüzde 90’ı 7/24 çalışıyor… Evlerimize gidemiyoruz. Wuhan’daki bütün krematoryumlar bu şekilde. İnsan gücüne gerçekten ihtiyacımız var” dedi.

CESET TORBASINA İHTİYACIMIZ OLUYOR

Yun, “Bizim iş yerimiz Wuhan Tongji Hastanesi’nden, Wuhan 13 numaralı hastaneden ve yeni inşa edilen Huoshenshan Hastanesi’nden bedenler geliyor. Her gün neredeyse en az 100 ceset torbasına ihtiyacımız oluyor” dedi.