Meyve ve sebze kombinasyonu içeren, bu içecek türü sosyal medya fenomenlerininde etkisiyle özellikle çalışma hayatında aktif olan insanlar için tok tutma özelliği sebebiyle tercih ediliyor. Öte yandan uzmanlar bu içeceklerin öğün yerine geçemeyeceğine ilişkin kritik uyarılarda bulunuyor.

Sebze tüketmeyen çocuklar için de tüketime uygun olan içecekler, anne-çocuk içerikleri üreten influencerlar ve spor içerikleri üreten influencerlar tarafından çeşitlendirilen yaygın içerikler arasında yer alıyor. Karışımların içerisine yulaf ekleyerek karışımı daha besleyici ve katı bir forma getirmek de mümkün. Avrupa kültüründe kahvaltı sofralarında da yer bulan Smoothieler Türk mutfağının çeşitliliği sebebiyle geniş aile sofralarında henüz sıklıkla yer almasa da smoothieli tariflerin çeşidi de azımsanmayacak kadar çok. Meyve ve sebzelerin lifli yapısı sayesinde bağırsak sağlığı içinde faydalı bir içecek olarak ön plana çıkıyor. İçerisine chia tohumu ekleyerek diyet tariflerinde de damak tadınıza uygun meyvelerle tüketebilirsiniz. Yapısı gereği kabızlık probleminiz içinde deneyebileceğiniz alternatif bir çözüm.

MUZLI SMOOTHİE TARİFİ

Muzlu smoothie tarifi için ilk olarak muzun kabuklarını soyalım ve blendera alalım.
Bal, soğuk süt, yoğurt ve tarçını da ekleyerek blenderı çalıştıralım. Blenderı önce düşük sonra yüksek ayarda çalıştırabilirsiniz.
Tüm malzemeler püre haline geldiğinde blenderı kapatalım. İçeceğinizin kıvamını yoğurt ya da süt ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hazırlaığımız muzlu smoothieleri servis bardaklarına alalım.
Dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Bal miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.