Somali'de bombalı saldırı: 90'dan fazla ölü

Somali'de bombalı saldırı: 90'dan fazla ölü
Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı artıyor. 90 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, ölenler arasında iki Türk vatandaşının da olduğu belirtildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir güvenlik denetim noktasında bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi. bombalı saldırı, yerel saatle 08.15'te meydana geldi. Mogadişu Ambulans Servis Hizmetleri’nden yapılan açıklamada, saldırıda en az 90 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralı olarak hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Mogadişu Belediye Başkanı Ömer Mahmud da saldırıda ölenlerin büyük bölümünün üniversite öğrencileri ve diğer okullara giden öğrenciler olduğunu belirtti. 

2 TÜRK HAYATINI KAYBETTİ

Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada, 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyleyerek, olayı araştırdıklarını kaydetti.

Saldırıda hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının bölgede yol yapan firmada görevli olduğu ortaya çıktı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bombalı saldırının ardından taziye mesajı paylaştı. Çavuşoğlu paylaşımında, "Mogadişu'da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali'nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Somali'de 2 vatandaşımızla birlikte 80 civarında kişinin hayatını kaybettiği terörist saldırıyı lanetliyorum. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Ülkemiz, terörle mücadelede Somali’nin yanındadır" ifadelerini kullandı.