Son anket sonuçları açıklandı! AKP'liler yeni parti istiyor

Son anket sonuçları açıklandı! AKP'liler yeni parti istiyor
MAK Araştırma Şirketi, son anket sonuçlarını açıkladı. Paylaşılan verilere göre katılımcıların yüzde 53'ü Başkanlık sistemini başarısız bulurken, yüzde 10'u da kararsızlar oluşturuyor. Ayrıca AKP'lilerin yüzde 40'ı yeni parti kurulmasını istiyor.

MAK Araştırma Şirketi'nin açıkladığı anket sonuçları Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıracak cinsten.

Kamuoyu ile paylaşılan verilere göre, vatandaş Cumhur İttifakı'nın ısrarıyla getirilen Başkanlık sisteminden rahatsız. 

Diğer yandan açıklanan sonuçlarda AKP'lilerin dikkat çeken bir bölümünün de yeni parti kurulmasını beklediği belirtiliyor.

AKP'lilerin yüzde 40'ı yeni parti kurulması gerektiğini düşünürken, bu rakam HDP'de yüzde 30, CHP'de yüzde 20, İYİ Parti'de yüzde 19, MHP'de yüzde 10.

1-121.png

YÜZDE 53, BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BAŞARISIZ BULUYOR

Ankete katılanların yüzde 53'ü başkanlık sistemini başarısız buluyor. Yüzde 10 kararsız.Yüzde 48 ise revize edilerek parlamenter sisteme geçilmesini istiyor.

3-069.png4-049.png

EN BÜYÜK PROBLEM EKONOMİ

Katılımcılar, "Çözülmesi gereken en önemli ve öncelikle problem hangisi?" şeklinde yöneltilen soruya ise 'Ekonomi' cevabını verdi.

Ankete katılanların yüzde 31'i ekonomi, yüzde 13'ü adalet, yüzde 12'si sosyal ve ahlaki sorunlar, yüzde 11'i ise Suriyeliler şeklinde fikir beyan etti.

6-021.png

İlgili Haberler