Son araştırma yayınlandı: İşte koronanın yeni zararı

Son araştırma yayınlandı: İşte koronanın yeni zararı
İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, insanlar yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle daha az uyuyorlar.

King's College London ve Ipsos MORI tarafından yapılan araştırmada, insanların corona virüs pandemisinden öncekine göre daha az dinlendiği ortaya konuldu.

2 bin 254 İngiliz yetişkini içeren son çalışmaya göre, ülkede karantinanın 23 Mart'ta başlamasından bu yana 10 kişiden altısı daha kötü uyku deneyimi yaşadı. 

EKONOMİK DURUM SIKINTI YARATIYOR

King College London’dan Profesör Bobby Duffy, “Birleşik Krallık halkının yaklaşık üçte ikisi, Covid-19 krizinin uykuları üzerindeki bazı olumsuz etkiler bildirdi. Bu durum  pandemi ve kilitlenme önlemlerinin bizim için ne kadar rahatsız edici olduğunu açıkça gösteriyor. Bu hem virüsün kendisinden kaynaklanan, hem de karantinanın ekonomik etkilerinden ne kadar endişelenildiğine bağlı olarak çıkan bir stresin sonucu” dedi.

Bununla birlikte, 22-24 Mayıs tarihleri arasında çalışmaya katılanların yarısı az uyuduğunu, katılımcıların yüzde 38'i daha canlı rüyalar gördüklerini söyledi.

DEPRESYONU TETİKLİYOR

University College London'daki (UCL) araştırmacılar şu anda kısıtlama önlemlerinin insanların ruh sağlığı üzerindeki etkilerini inceliyorlar. İlk sonuçlar, daha yüksek kaygı ve depresyon düzeylerinin kısıtlama önlemleriyle bağlantılı olduğunu gösteriyor.