Son dakika... CHP tezkereye 'hayır' demişti, AKP'den ilk tepki

Son dakika... CHP tezkereye 'hayır' demişti, AKP'den ilk tepki
Son dakika gelişmesi... AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Tezkere, Türkiye’nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanıdır. Bu irade beyanı Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade eder" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye CHP tarafından ''hayır'' oyu verileceğinin açıklanması sonrası AKP''den tepki geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada ''tezkerenin Türkiye''nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanı'' olduğunu ileri sürdü.

"Bu irade beyanı Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade eder" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Bu irade sayesinde sınırlarımız yakınında kurulmak istenen terör devletçikleri ortadan kaldırılmıştır. Eğer bu irade beyanı olmasaydı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırlarımıza yakın yerlerde fiili oluşumları söz konusu olacaktı. Buna asla izin vermeyeceğiz.

''TÜRKİYE''NİN MİLLİ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HASSASİYETLERİ YOK''

Yüce Meclisin takdirine sunulan tezkereler Türkiye’nin milli güvenliği açısından gerekli iradeyi temsil eder. Bu tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini bugün dinledik. Bu mantıksız gerekçeleri üretenlerin hiçbir şekilde Tükiye''nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti yok."

İlgili Haberler