Malatya'da bir bina çöktü

Malatya'da bir bina çöktü
Malatya'da bir bina çöktü. Enkaz altından yaralılara kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Malatya İnönü caddesinde işyerlerinin olduğu 2 katlı bina çöktü. Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. 7 kişi ise taburcu edildi.

İlçenin Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan ve 2 katlı olduğu iddia edilen binadaki yıkılma nedeni henüz belirlenemedi. Binada çökme öncesi tadilat çalışması yapıldığı öğrenildi. Alt katlarında dükkanların bulunduğu binada göçük altında kalanlar kurtarılmaya çalışılıyor.

CHP İl Başkanı Kiraz, “Dün akşam o binada tadilat vardı” açıklamasında bulundu. Malatya Valiliği, enkaz altında 20 kişinin olabileceğini aktardı.

AFAD''DAN AÇIKLAMA

AFAD konuyla ilgili açıklama yaparak, "Malatya Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir.  Enkazdan 13 kişi yaralı olarak çıkarılıp hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir." dedi. 

ENKAZDA SES TEPİT EDİLDİ

Çöken binada ses tespit çalışmaları yapıldığı belirtilirken Malatya Valisi Aydın Baruş, "Enkazdaki bazı kişilerden ses tespit ettik" açıklamasını yaptı.

Enkaz altında 10 kişi daha olabileceği belirtiliyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Vali Baruş, yaptığı açıklamada, şu ana kadar can kaybı olmadığını açıkladı.

“Enkazı kaldırdığımızda tam olarak manzarayı görebileceğiz. Şu ana kadar kaybetmiş olduğumuz vatandaşımızın olmaması sevindirici. Bu binayla ilgili bilgileri Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan aldık. Bina hasarsız olarak görülüyor. Yalnız alt kattaki dükkanlarda tadilat yürütüldüğünü söylüyor vatandaşlar. Böyle bir durum var mı yok mu araştırmalardan sonra anlaşılacak. Binanın çökmesi depremden sonra oluşan bir hasardan kaynaklı değil” ifadelerini kullandı.

7 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Malatya''da çöken 2 katlı binada, şu ana kadar sayısı 13 olan yaralılardan, 7''sinin taburcu edildiği bildirildi.

 

İlgili Haberler