Sony PlayStation 5’in global satış rakamını açıkladı

Sony PlayStation 5’in global satış rakamını açıkladı
Sony, Kasım ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil oyun konsolu PS5 ile yeni bir rekor kırdı. PS5, tarihin en hızlı satan konsolu oldu. PlayStation 5 şirketi bir kez daha başarıya ulaştırdı.

Shift Delete’te yer alan habere göre, Sony’nin göz bebeği PlayStation, yıllardır oyun meraklılarının bir numaralı adresi olmaya devam ediyor. Tüm dünyadan oyuncuların tercih ettiği oyun konsolu, her zaman en yeni ve büyük oyunlar için harika bir araç görevi gördü.

Bu durumun farkında olan geliştirici şirket Sony ise konsol serisinin her yeni üründe çıtayı biraz daha yukarı çıkartarak oyuncular için her zaman en iyi deneyimi sunmayı amaçladı. Teknoloji şirketi bu durumu doğru kullanmış olacak serinin her yeni üyesiyle rekorlar kırmaya devam ediyor.

DÜNYA ÇAPINDA 10 MİLYONDAN FAZLA SATTI
Buna göre konsol serisinin son üyesi PS5, Sony’nin açıkladığı habere göre 18 Temmuz itibariyle dünya çapında 10 milyondan fazla satarak rekor kırdı. Bu sayede tarihin en hızlı satan konsolu unvanına da sahip olan PlayStation 5, şirketi bir kez daha başarıya ulaştırdı.
Salgın sebebiyle tüm dünyayı etkileyen tedarik sıkıntısına ve teknik ekipman kıtlığına rağmen PS5 ‘in bu başarısından gurur duyduğunu açıklayan Sony, PlayStation deneyimini her zamankinden daha iyi hale getirmek için elinden geleni yaptığını belirtiyor.
PS5’in müthiş alımı ve büyüyen oyun eğlencesi portföyü ile hayranlarına minnettar olduğunu dile getiren Sony ekibi, erken başarının kullanıcıların desteği ve güveni sayesinde olduğuna inanıyor.