Sony PS5'in yaklaşan güncellemesinden detaylar paylaştı

Sony PS5'in yaklaşan güncellemesinden detaylar paylaştı
PS5'in çıkışından bu yana oyuncuların en çok istediği harici depolama desteği sonunda geliyor. Şu anda yalnızca beta kullanıcıları için planlanan bu yenilik yakında tüm kullanıcılara açılacak. İşte gelen yenilikler.

Donanım Haber’de yer alan habere göre, Kasım 2020''de çıkışını yapan ve çıkışından bu yana oyuncuların en çok beklediği özellik olan harici depolama desteği, sonunda PlayStation 5''e geliyor. Ancak şu an için herkese açık değil. Geçtiğimiz saatlerde Sony, PlayStation 5''in yaklaşan güncellemesinden bazı detaylar paylaştı.

Bu yeni güncellemenin detaylarına geçmeden şunu belirtmekte fayda var. Bu yeni güncelleme şu an için yalnızca beta programına kayıt yaptıranlar için erişime açık. Beta programı ise ne yazık ki sadece ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa''daki kullanıcılar için erişime açık. Ancak çok kısa bir süre içerisinde bu betada denenen özellikler tüm kullanıcılar için sunulacak.

HARİCİ SSD DESTEĞİ
Sony beklenen yenliği sonunda sunmaya başladı. Artık oyuncular uyumlu bir SSD''yi takarak PlayStation 5''in depolama kapasitesini arttırabilecek. Ancak ne yazık ki tüm SSD''ler uyumlu değil. Sony, PCIe Gen4 olan ve 5500 MB/sn veya daha yüksek okuma hızlarına sahip bir M.2 SSD''ye ihtiyacınız olduğunu söylüyor. Yani, Samsung''un 980 Pro''su, Western Digital''in SN850''leri ve diğer birçok modern M.2 SSD''ler dahil olmak üzere çeşitli Gen4 sürücülerinin destekleneceği anlamına geliyor.
Sony yine de M.2 SSD kullanmak için ekstra soğutma gereksinimine ihtiyaç duyabileceğinizi belirtiyor: "M.2 SSD''nize ister tek taraflı ister çift taraflı formatta bir tane kendiniz takabilirsiniz.". Sony, 5.500 MB/sn veya daha yüksek Gen4 sürücülerinde okuma hızlarının önerildiğini söylese de açıklanan özellikleri karşılayan tüm M.2 SSD cihazların konsolda çalışacağını garanti edemiyor. Son olarak taktığınız herhangi uyumlu bir SSD''nin PS5''in dahili SSD''si kadar performans vermeyeceğini de belirtelim. 
Sony''in bu açıklamasının hemen ardından da Seagate, Seagate FireCuda 530 NVMe M.2 PCIe Gen 4 SSD''sinin PS5 ile uyumlu olduğunu belirtti. FireCuda serisinin başlangıç fiyatı ise 170 dolar

TV İÇİN 3D SES DESTEĞİ
Beta kullanıcılarına sunulan tek yenilik SSD değil. Ayrıca PS5 sahipleri artık DualSense sayesinde televizyonlarında da 3D ses desteğine sahip olabilecek. DualSense''i odanın akustiğini ölçmek için kullanıyor ve ayarlar bölümünden 3D ses desteğini açabiliyorsunuz.

DİĞER YENİLİKLER
Sony, PS5 için başka yenilikler de sunuyor. Kontrol Merkezi arayüzü artık kontrolleri yeniden düzenlemek veya seçmek için daha fazla kişiselleştirme seçeneği içerecek ve PS5 kullanıcıları Kontrol Merkezi''ndeki Game Base''den arkadaşlarına ve gruplara mesaj yazabilecek ve mesajları görebilecek.
Ana menüdeki "Arkadaşlar" sekmesi geliştiriliyor. Ayrıca oyuncular artık ana ekranda ve oyun kitaplığında oyunların farklı sürümlerini ayrı ayrı görebilecek. Bu sayede karıştırıp eski sürümü oynamayacaksınız. Sony ayrıca PlayStation Now hizmeti için 720p ile 1080p arasında seçim yapma seçenekleri ekliyor.