"Sözde fetva ile Türk Bayrağı ve Atatürk’e saldıran siteler neden hâlâ yayında?"

"Sözde fetva ile Türk Bayrağı ve Atatürk’e saldıran siteler neden hâlâ yayında?"
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Türk Bayrağı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sözde fetvalar ile hedef alan siteyi Meclis gündemine getirerek, neden müdahale edilmediğini sordu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, basında yer alan ve el-Kaide bağlantılı olduğu bilinen bir internet sitesinde “Türk bayrağı taşımanın, basmanın ve asmanın caiz olmadığı”, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “kafir” olduğu gibi sözde fetvalar yayınlanması üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Oral, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili kurumları önlem almadıkları için eleştirdi.

İYİ Partili Oral konuyla alakalı Meclis'e iki tane soru önergesi verdi.

İYİ Partili Oral’ın açıklamaları şöyle:

“Radikal Selefi gruplarla ilişkili bir internet sitesinde "Türk Bayrağı asmanın, basmanın ve taşımanın caiz olmadığı"na dair bir sözde fetva yayınlanmış ve basında da bu durum yer almıştır. Aynı sitede demokrasi, laiklik gibi anayasal ilkelerimiz ve Atatürk de hedef alınmıştır.

Pek çok İslam toplumunda "İslam'ın kılıcı", "İslam'ın kurtarıcısı" olarak anılan Büyük Atatürk, Müslüman toplumların özgürlükleri için bir kutup yıldızı olmuşken bu internet sitesinde "kafir" olduğuna dair sözde fetvalar yayınlanmıştır."

DİYANET, İLETİŞİM BAŞKANLIĞI VE BTK NE İŞ YAPIYOR?

"Buradan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ve ilgili yetkililere soruyorum: Bu fitne tohumu bilgileri "fetva" diye yayınlayan internet sitesi neden hala kapatılmamıştır? Bununla alakalı bir işlem yapılmış mıdır?

Buradan basın yoluyla ilan edilmiş bu suç hakkında işlem yapmaları için Cumhuriyet Savcılarına da çağrıda bulunuyorum. Toplumumuzun değerlerini hedef alan bu saçmalığın sonlanması için gerekli önlemler acil bir şekilde alınmalıdır.

Son sorum da Diyanet İşleri Başkanlığımıza... Radikal Selefi grupların ülkemizdeki faaliyetlerine karşı yeterli önlem aldığınızı düşünüyor musunuz? Bu fitne fetvalarını engelletmek için bir girişimde neden bulunmuyorsunuz?"

“TÜRK BAYRAĞINA DİL UZATANLARDAN HESAP SORULMALI”

"Arif Nihat Asya'nın "Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder..." ifadesinde anlam bulan şekilde hilali İslam'ı simgeleyen, ay-yıldızlı al bayrağımız, hem Osmanlı döneminde hem de Cumhuriyet döneminde mazlumların sembolü olmuştur.

"Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli."

Dizelerinde ruh bulan Milli Mücadele'de; ezan için, İslam için, bayrak için ve Türk'ün bağımsızlığı için can veren şehitlerimizin kanıyla renk bulan Türk bayrağına dil uzatanlardan hesap sorulmalıdır.”

“IŞİD VE EL-KAİDE SOSYAL MEDYADAN MİLİTAN DEVŞİRİYOR”

Ankara Milletvekili Oral verdiği soru önergelerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak şunları ifade etti:

“Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğim, Türk Bayrağı ve Atatürk'e hakaretler içeren sözde fetvaların içerdiği radikal fikirlerin yayıldığı internet siteleri ile alakalı soru önergelerimizi verdik. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da çağı yakalamaya çağırıyorum. IŞİD, El-Kaide gibi radikal terör örgütleri, yüce dinimizin mesajlarını saptırarak, sosyal medya üzerinden hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde militan devşirmektedir. Buna bir dur demek gerekiyor.”

Oral’ın Soru Önergeleri ise şöyle:

İlgili Haberler