Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanır

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanır
Binlerce öğretmen sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarını gerçekleştirdi. Şimdi gözler mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanmasında... Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması yapacağı sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili detayları haberimizde

Sözleşmeli öğretmenlik mülakatları sonuçları ne zaman açıklanır? Öğretmen adaylarının gözü kulağı bu haberde. Geçtiğimiz günlerde öğretmenler sözleşmeli öğretmenlük mülakatlarına girerek sözlü sınavlarını gerçekleştirdi. Sırada sonuçların ne zaman açıklanacağı oldu. Peki kontejyanlar ne zaman belirlenecek? Sözleşmeli öğretmenlik için kaç tercih yapılabilecek? İşte detaylar...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

MEB'in açıklamasına göre 15 Ocak 2019 tarihinde sözlü sınav sonuçları açıklanacak. Tercihler ise 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında alınacak. 

MEB'in açıklamasına göre, alanlar bazında kontenjanlar, eğitim kurumlarının 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı norm kadro güncelleme çalışmalarının tamamlanacağı 9 Kasım 2018 tarihinden sonra belirlenecek.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. 

HANGİ BRANŞTA KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

20 bin öğretmen için branşlara göre atama dağılımı belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor.