Sponsor bulamadı, Amerika Açık’tan çekildi

Sponsor bulamadı, Amerika Açık’tan çekildi
Sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık’a katılmak isteyen 17 yaşındaki tenisçi Selin Övünç, sponsor bulamadığı için turnuvadan çekilmek zorunda kaldı.

Teniste sezonun dördüncü ve son Grand Slam’i olan Amerika Açık yaklaşırken 17 yaşındaki genç tenisçimiz Selin Övünç, yaptığı paylaşımla sosyal medyaya damga vurdu.

Bu sezon Fransa Açık ve Wimbledon da dahil olmak üzere birçok önemli organizasyonun gençler kategorisinde boy gösteren ve iki Grand Slam’e de federasyon ve Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle katılan 2001 doğumlu Selin, sponsor bulamadığı için gençler kategorisinde katılım hakkına sahip olduğu Amerika Açık’tan çekilmek zorunda kaldı.

ITF Junior klasmanında 77. sırada yer alan ve sekiz yaşında tenise başlayan Ankara doğumlu Selin, kişisel Twitter hesabından “Bu güzel günde, sponsor bulamadığımdan dolayı @usopen #AmerikaAçık turnuvasından geri çekilmek zorunda kaldığım için üzgünüm” şeklinde paylaşımda bulundu.

selinn.jpg

Tweet sosyal medyada gündeme damga vururken genç tenisçiye destek mesajları yağdı. Selin’in antrenörlüğünü babası Hakan Övünç yapmakta. Öte yandan sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan sanatçı Haluk Levent de Selin’e destek olabilmek için genç sporcuya bir mesaj gönderdi.

selin-1.jpg

Sosyal medyada doğan tepkilerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapacağı öğrenilen Türkiye Tenis Federasyonu’ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler