Sputnik’in genel yayın yönetmeninden dikkat çeken teşekkür!

Sputnik’in genel yayın yönetmeninden dikkat çeken teşekkür!
Sputnik’in İngilizce sayfasında Hatay ile ilgili yer alan haberin ardından gözaltına alınan Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye servisinde çalışan gazetecinin serbest bırakılmasıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Rus haber ajansı Sputnik ve Russia Today Genel Yayın yönetmeni Margarita Simonyan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki telefon görüşmesi sonrası gözaltına alınan isimlerin serbest bırakıldığını söyledi. Simonyan, yaptığı paylaşımda Lavrov’a teşekkür etti.

Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Simonyan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’deki çalışanlarımız Lavrov'un telefonundan sonra serbest kaldı, teşekkürler” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sputnik’in İngilizce sayfasından cumartesi günü yayınlanan bir haberde Hatay ile ilgili tepki çeken ifadelere yer verilmişti. “Çalıntı bölge: Fransa neden Türkiye’ye 80 yıl önce Suriye’nin köşesini verdi?” başlığı ile yer alan haberde 1923 yılında imzalanan Lozan anlaşması ile Türkiye’nin sınırlarının belirlendiği belirtilerek Hatay’ın ‘aniden’ Türkiye’nin sınırlarına katıldığı savunulmuştu.

Söz konusu haber sonrası Sputnik’in Türkiye ofisinde çalışan 3 gazetecinin evinin önünde kimliği belirsiz bir grubun saldırısı gerçekleşmişti.

Haberle ilgili soruşturma başlatan emniyet güçleri, Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe ve 3 gazeteciyi gözaltına almıştı.Boztepe hakkındaki suçlamanın Suçlama konusunun Türk Ceza Kanunu’nun 301 ve 302’nci maddelerinin olduğu belirtilmişti. Gözaltına alınan Boztepe ve 3 gazeteci ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.