Sri Lanka’da bir patlama daha!

Sri Lanka’da bir patlama daha!
Sri Lanka'da kabus devam ediyor. Pazar günü yaşanan kilise ve otel saldırıları sonrasında dün de bir patlamanın meydana geldiği ülke, bugün de şiddetli bir patlamayla sarsıldı.

Sri Lanka’da bir patlama daha!

Sri Lanka’nın batısındaki Pugoda bölgesinde ufak bir patlama meydana geldi. Sri Lanka merkezli haber portalı News First’ün aktardığı haberde patlamanın mahkeme binası yakınlarında yaşandığı belirtildi.

Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis sözcüsü Ruwan Gunasekera, “Adliye binasının arkasında bir patlama meydana geldi. İncelemelerimiz devam ediyor. Patlama kontrollü olmadı” dedi.

Pazar günü yaşanan kanlı terör saldırısında 359 kişi yaşamını yitirmiş en az 500 kişi de yaralanmıştı. 10 yıl önce sona eren iç savaş sonrasında en kanlı terör saldırısı olarak tarihe geçen olaylarda 2 Türk mühendisi de yaşamını yitirmişti. Sri Lanka’da önceki gün de kontrollü bir patlama gerçekleştirilmişti.

Öte yandan Sri Lanka güvenlik güçleri merkez bankasında teyakkuza geçti. Banka yakınlarında bomba şüphesiyle banka çalışanlarının binadan çıkmamaları istendi. İki banka yetkilisi Reuters’a açıklama yaparak güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve trafiğin kapatıldığını aktardı.

Yetkililer başkent Colombo’daki havalimanına girişleri bir süre durdurdu. Fakat kısa bir süre sonra Sri Lanka Hava Kuvvetleri Başkanı, havaalanı yakınlarındaki şüpheli araca yönelik ihbarın asılsız olduğunu açıkladı.

Yapılan incelemeler sonucunda Sri Lanka Merkez Bankası’ndaki kontrollerin gevşetildiği açıklandı. Reuters’a konuşan yetkililer, banka çalışanlarının binadan çıkmasına izin verildiğini aktardı.