Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında tahliye

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısında tahliye
Sultanahmet Meydanı'nda terör örgütü DEAŞ üyesi Nabil Fadlı tarafından gerçekleştirilen, 12 Alman vatandaşının öldüğü ve 16 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin davada 2 kişi tahliye edildi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 7 tutuklu sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada 4 kişi tanık olarak dinlendi.

IŞİD'DEN KAÇARAK TÜRKİYE'YE GELDİK

Tanık Vakit Abdulkerim ifadesinde, sanıklardan Ayad Muneer Saud  ile arkadaş olduklarını belirterek, "Irak'ta ayrı ayrı işyerlerimiz vardı. IŞİD'ten kaçarak Türkiye'ye geldik. Manier Saud "ayad hawala" sistemi denilen işle uğraşmaktadır. Bu işle igili şirketi bulunmaktadır. Özelikle Türkiye'ye göç eden muhacirler para transferlerini bu sistem aracılığı ile yapmaktadır. Ancak sanığın şirketi aracılığıyla kime para gider kimden gelir bilmiyorum. IŞİD örgütü ile bağlantısı olup olmadığını bilmiyorum" dedi. Bir başka tanık ise sanık Ayad MuneerSaud'u 1.5 yıldır tanıdını belirterek "IŞİD'le bağlantısını görmedim" dedi.

EŞİ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Sanıklardan Ayad Muneer Saud eşi Marıem Abdulsatar da duruşmada tanık olarak dinlendi. 

Eşinin IŞİD'le bir alakasının bulunmadığını söyleyen Marıem Abdulsatar, "6 yıllık evliyiz. Evlenmeden önce Al Rafidin isimli televizyonda çalışıyordu. Devlet kanalı mı özel mi bilmiyorum. Daha sonra birkaç şirkette çalıştı" dedi.Sanıklar tahliyelerini talep ettiler. Duruma sonunda, Ayad Muneer Saud ve Ömer Hallum Raheem tahliyelerine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

İddianamede, 5'i tutuklu ikisi firari 26 şüphelinin, 7,5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapisle cezalandırılması isteniyor.