Sunucu yayını kesti Bakan neye uğradığını şaşırdı

Sunucu yayını kesti Bakan neye uğradığını şaşırdı
İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson'ın, katıldığı bir canlı yayında sorulara kaçamak cevap vermesine sinirlenen sunucu canlı yayını sonlandırdı.

İngiltere'de en çok izlenen özel kanallardan ITV'nin sabah programı (Good Morning Britain) sunucusu Richard Madeley, Savunma Bakanı Gavin Williamson'la yaptığı mülakatı yarıda kesti. Olay canlı yayın sırasında gerçekleşti.

Martta Skripal vakası gerekçesiyle Londra'nın 23 Rus diplomatı sınırdışı etmesine Moskova'nın olası misillemesi hakkındaki soruyu ''Rusya çekip gitsin ve çenesini kapasın'' diye yanıtlaması Williamson'ın gündemine getirildi.

"TRUMPVARİ DİL"

Savunma Bakanı'na Rusya ve Skripal vakası hakkında değerlendirme yaparken 'Trumpvari' bir dil kullanmaktan pişman olup olmadığını soran Madeley, Williamson'ı lafı dolandırmadan net bir yanıt vermesi yönünde uyardı.

Bütün olayı baştan sona anlatmaya koyulan Savunma Bakanı'nın sözünü kesen Madeley şöyle konuştu:

''Hayır, hayır, Sayın Williamson, size çok net bir soru sordum. Amiyane bir dil kullanmış olmaktan pişman mısınız? Soruya yanıt verebilir misiniz? Bunun çok amiyane bir ifade olduğunu hissediyor musunuz?''

Savunma Bakanı bir kez daha ''İngiltere'nin bir kentinde yurttaşlarımıza karşı Rusya'nın eylemlerini herkes gördü bence'' diye lafı dolandırınca sunucu ısrar etti:

''Bizim zaten bildiğimiz bir şeyden söz ediyorsunuz. 'Rusya çekip gitmeli ve çenesini kapamalı' ifadesiyle Trumpvari bir dil kullanmaktan pişman mısınız?''

YAYINI KESTİ

Ama Savunma Bakanı kaçamak konuşmaya devam edince sözünü kesen sunucu ''Yanıtlamayacaksınız, değil mi? Tamam, röportaj sona erdi, çünkü soruyu yanıtlamıyorsunuz'' diye noktayı koydu.

Bunun üzerine yasadışı yaban hayvan ticaretine karşı kampanya için bir safari parkında bulunan bakanla bağlantı kesildi. Birlikte programı sunduğu Charlotte Hawkins'e dönen Madeley ''Bu siyasetçiler ne biçim şey'' dedi.