Suriye’de kimyasal saldırı iddiası

Suriye’de kimyasal saldırı iddiası
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, Suriye’nin Duma kentinde kimyasal silahla yapıldığı iddia edilen saldırı ile ilgili sonuçları açıkladı. Yapılan açıklamada saldırıda klor kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunun altı çizildi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye’nin Duma şehrinde kimyasal silahla yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili soruşturmanın sonuçlarını yayınladı. Raporda, saldırıda ‘büyük ihtimalle’ klor kullanıldığı iddia edildi.

Soruşturma sırasında görgü tanıklarının ifadeleri, olay yerinden ve yaralılardan alınan örneklerin analiz sonuçları ve toksikolojik analiz dahil bir dizi verinin analiz edildiği bildirildi.

Raporda, "Duma'da silah olarak zehirli kimyasal maddelerin kullanılması olasılığına gelince misyonun topladığı tüm bilgilerin değerlendirilmesi ve analizi, 7 Nisan 2018 tarihinde silah olarak zehirli kimyasal maddenin kullanıldığı sonucuna varmak için sebep teşkil ediyor. Bu zehirli kimyasal madde reaktif klor içeriyordu. Büyük ihtimalle söz konusu zehirli kimyasal madde moleküler klordu" ifadelerine yer verildi.