Suriye’de savaş bitiyor, anlaşma kararı aldılar, “Savaşın kaderi iki ülkeye bırakılamaz”

Suriye’de savaş bitiyor, anlaşma kararı aldılar, “Savaşın kaderi iki ülkeye bırakılamaz”
Suriye’de Esad rejimi ile muhaliflerin korona virüs salgını sonrası Cenevre’de masaya oturmak için anlaştıkları açıklandı.

Salgın sonrası Esad rejimi ile muhalifler Cenevre’de masaya oturmak için anlaştılar. Milli gazetede yer alan habere göre, Birlemiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen flaş bir açıklama yaparak Suriye’de barışa doğru bir adım atıldığını ifade etti.

Yıllardır süredir çatışma ve savaşın sona erebileceğinin sinyalini veren Pedersen, “Salgın izin verdiği zaman Suriye yönetimi ve muhalifler Cenevre’de masaya oturarak anayasa için müzakere etme konusunda anlaştı” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELER YÜZ YÜZE OLACAK

İnternet üzerinden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pedersen, bu toplantının tarihi ile ilgili bir açıklama yapmazken, video konferans yöntemiyle yapılamayacağını da vurguladı.

Pedersen yaptığı açıklamada “Yaşanan sakinlik taraflar arasındaki çok derin güvensizlik duygusunun iyileşmesi için bir fırsat olabilir” dedi.

ABD VE RUSYA'DAN YARDIM İSTEDİ AMA”

Pedersen  Suriye'deki iç savaşın bitmesini istemeyen ABD ve Rusya’nın da barış için duruma müdahale etmesini ve yardımda bulunmasını isterken uzmanlar savaşın kaderinin bu iki ülkeye bırakılmaması görüşünde.

Uzmanlar bu iki ülkenin Orta Doğu'da terör örgütleri üzerinden siyaset yaptığını bunun sonucundada binlerce kadının ve çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor