Suriyelileri Türkiye’de istihdam etmek için yeni proje!

Suriyelileri Türkiye’de istihdam etmek için yeni proje!
Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine gönderilmeleri yerine Türkiye’de kalmalarını sağlayacak bir proje daha hayata geçti. Almanya'nın finanse ettiği proje ile yüzlerce Suriyeli sığınmacının kamu ve özel sektörde istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 4 milyon Suriyelinin ülkelerine dönmeleri için çalışmalar yaptıklarını söylese de sığınmacıların Türkiye’de istihdam edilmeleri için yeni bir projenin hayata geçirildiği ortaya çıktı.

Almanya Federal Hükümeti ve Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği’nin birlikte organize ettiği “Herkese Umut” projesi ile yüzlerce Suriyelinin Türkiye’de istihdam edilmesi amaçlanıyor.

Suriyeli sığınmacıların en yoğun yaşadığı kentler olan Kilis ve Mersin’de başlatılan proje ile sığınmacılar kamu ve özel sektörde istihdam ediliyorlar.

ALMANYA FİNANSE EDİYOR

Uluslararası Gençlik Dayanışma Derneği’nin gerçekleştirdiği proje, Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse ediyor.

Söz konusu proje ile 150 Suriyeli ve 150 Türk vatandaşı 6 aylığına kamu ve özel sektörde istihdam ediliyor. Öte yandan, istihdam öncesi 150 Suriyeliye 136 saat Türkçe kuruş verilirken, kursa katıldıkları için de ayrıca asgari ücretin yarısı oranında maddi destek veriliyor.

Ayrıca proje kapsamındaki Suriyeli sığınmacılara çalışma izni de alınıyor. Proje kapsamında 55 firma ile birlikte çalışıldığı öğrenildi.

İlgili Haberler