Taksim Meydanı kapatıldı!

Taksim Meydanı kapatıldı!
İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları dolayısıyla Taksim Meydanı'na çıkan yollar araç trafiğine kapatıldı.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, kutlamaları için sendikalara ve işçi örgütlerine Bakırköy Cumartesi Halk Pazarı Alanı'nı gösterirken, kutlamalara kapatılan Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen grupların engellenmesi amacıyla polis geniş önlemler aldı. Meydan çevresinde oluşturulan alanlarda kimlik kontrolü yapılıyor.

İstanbul Valiliği’nin 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de değil Bakırköy’de yapılacağı yönündeki kararının ardından Taksim ve çevresinde alınan güvenlik önlemleri gece boyunca da devam etti.

Saat 06.00'dan etkinlik bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından dün açıklanmıştı. Gün boyunca Gezi Parkı çevresi, Taksim Cumhuriyet Anıtı önü, İstiklal Caddesi girişi bariyerlerle kapatıldı. Meydana giriş çıkışlar bariyerlerin aralarında bırakılan boşluklardan sağlanırken sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Taksim Meydanı ve Gezi Parkı tamamen boşaltıldı.

Özellikle meydana çıkacak yollar, sabah saatlerinde tamamen kapatıldı.

BAKIRKÖY’DE 1 MAYIS ÖNLEMLERİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesinde Bakırköy’de önlemler gece de devam eti. Bakırköy Pazar Alanı’na çıkan yollara gündüz getirilen polis bariyerleri gece saatlerinde tek tek yerleştirildi.

Kutlamalarının yapılacağı Bakırköy Pazar Alanı’na sahne kurulumu yapılırken, etkinliğin yapılacağı yere çıkan yollarda ise güvenlik önlemleri nedeniyle alan ve çevresine polis bariyerleri konuldu. Bariyer yerleştiren ekiplerin çalışması, sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

DHA

taksim-meydani-bariyerlerle-kapatildi-3469432.jpg