Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na boyalı saldırı

Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na boyalı saldırı
İstanbul Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı kimiliği belirsiz kişiler tarafından boyalı saldırıya uğradı. Polis anıt etrafında güvenlik önlemi alırken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken yüzde elli engelli olduğu iddia edildi.

Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na kırmızı boyalı saldırı yapıldı.  Çok sayıda polis anıtı çevresinde incelemenin ardından ismin baş harfini alan şüpheli gözaltına alındı. Yazı yazan şüphelinin yüzde elli zihinsel engelli olduğu iddia edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'na bu sabah saatlerinde bir şüpheli tarafından sprey boya ile isminin baş harfi yazıldı. Polis ekipleri tarafından yazan kişiyi yakalamak için çalışma başlatıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmada spreyle yazı yazan kişinin M.B. olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan M.B.'nin yüzde elli zihinsel engelli olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Anıta sprey boya ile yazılan yazı ise temizlendi. Temizliğin ardından anıt dezenfekte edildi.

Gazeteci Nilay Örnek sosyal medya hesabından, "Taksim Anıtı'nın üzerine bayağı kırmızı boya atılmış; anıtın çevresi polis dolu şu an. Anlamadığım, bu kadar merkezi bir yerde bu nasıl olur?" paylaşımını yaptı.

nila.jpg

İlgili Haberler