Tansiyon bir anda yükseldi! Meclis’te ‘tek adam’ gerginliği!

Tansiyon bir anda yükseldi! Meclis’te ‘tek adam’ gerginliği!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Meclis’te yaptığı konuşmada, isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘tek adam’ olmakla suçlaması üzerine Genel Kurul'da gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Varank’ın görevinin atanmış bir bakan olarak Meclis’e gelip hesap vermek olduğunu hatırlatarak, “Hesap sormak haddi değildir” ifadesini kullandı

TBMM’de devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde bakanlığının bütçesine ilişkin Genel Kurul’a hitap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuşması sırasında tansiyon bir anda yükseldi.

Mustafa Varank’ın, bazı milletvekillerinin ‘hayali bir tek adam rejiminden’ bahsettiğini belirterek, “Tek adam kimdir biliyor musunuz? Girdiği 9 seçimin 9’unu da kaybedip hâlâ koltuğunda ısrarla oturan adama tek adam denir” sözleriyle isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alması üzerine Genel Kurul’da gerginlik yaşandı. Konuşmasını sürdüren Varank’a tepki gösteren ana muhalefet partisi milletvekileri, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun hedef alındığını belirterek itiraz etti.

Varank’ın konuşmasının ardından sataşmadan dolayı yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, seçilmemiş bir kabine üyesinin sergilediği tavrın kabul edilemez olduğunu belirterek, Varank'ın yaptığının 'en yalın tanımıyla hadsizlik' olduğunu vurguladı. Altay, Varank’ın görevinin Meclis’e gelip hesap vermek olduğunu hatırlatarak, “Hesap sormak haddi değildir, polemik yapmak hiç değildir.” dedi.

"ERKEN SEÇİMDE MİLLET GÖNDERECEK"

AKP’nin ikiz doğum sancısı çektiği benzetmesini yapan Altay, “Türkiye bir değişim yaşıyor. Bu değişim yaşanacak. Pek kısa sürede gerçekleşecek genel seçimde, millet sizi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin üyelerini hak ettiği şekilde gönderecektir” ifadelerini kullandı.

"SANA ARKADA ANLATACAĞIM"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da yerinden söz alarak, kendisine laf atan bir AKP milletvekiline, “Sana sonra anlatacağım, ama arkada, burada değil. Belediyeyi dolandırıp buraya geldin, ayıp. Şu Akbil’ciyi çıkarın dışarı.” diye konuştu.

Devam eden İtirazlar üzerine Bakan Varank, muhalefet milletvekillerine yönelik, “Ne bağırıyorsunuz, ne bağırıyorsunuz, sen indir elini.” sözleriyle çıkıştı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan'ın uyarılarına rağmen tartışma dinmeyince, Genel Kurul toplantısına ara verildi.