“Tanzim noktasında sadece domates var”

“Tanzim noktasında sadece domates var”
Tanzim satışların ilk günlerinde reyonlarda görülen çeşitlilik azaldı. Vatandaşa, sebze ve meyvenin yanında temizlik ürünlerinin de yer alacağı açıklandı, ancak birçok noktada sadece domatesin satıldığı ortaya çıktı.

Hükümet, sebze ve meyve fiyatlarındaki astronomik fiyat artışının önüne geçmek için tanzim satış yerleri kurmuştu. Satışların ilk haftasında reyonlarda görülen çeşitlilik bugünlerde sadece domatesle kısıtlı kaldı.

Büyükçekmece’deki tanzim satış noktasına giden vatandaşlar, uygun fiyatlı ürünlerden faydalanmak istedi ancak reyonlarda sadece domatesin yer aldığını görünce hayal kırıklığı yaşadılar.

Durumu cep telefonu kamerasıyla kaydeden bir vatandaşın, “Tanzim noktasında sadece domates var gördüğünüz gibi. Rezillik değilse nedir bu?” sözleriyle tepkisini dile getirdiği görüldü.

TEMİZLİK MALZEMESİ DE SATILACAKTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, tanzim satışlarının sadece meyve sebze ile sınırlı kalmayacağını açıklamış, “Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş vaziyette. Gıda ile sınırlı kalmayacak, temizlik malzemeleri de satılacak” demişti.