Web tarayıcılarından beklenmeyen hareket

Web tarayıcılarından beklenmeyen hareket
Tarayıcı şirketleri Apple, Google, Microsoft ve Mozilla tarayıcı farklılıklarını ortadan kaldırabilmek adına birlikte hareket ediyorlar.

Apple, Google, Microsoft ve Mozilla’dan ortak hamle!

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre, dünyanın en büyük tarayıcı üreticileri, kullanıcılarına daha iyi deneyimler sunabilmek için sürekli olarak arayış içerisindeler. Bazen yepyeni bir özelliği kullanırlarken bazen de birbirlerinden esinlenebiliyorlar. Çoğu zaman birbirleriyle yarışan bu şirketler, dönem dönem ortak paydada buluşuyorlar.

Farklılıkları ortadan kaldırmak için “Interop 2022” kuruldu

Tarayıcı üreticileri Apple, Google, Microsoft ve Mozilla daha dengeli bir web tasarımı için ortak bir çalışma içine giriyor. Şirketlerim ortak yazılım danışmanlıkları Bocoup ve Igalia, web tasarım teknolojilerinin farklı platformlardaki çalışmalarını tutarlı hale getirmek için koordineli çalışmayı kabul etti.

Şikretler, farklılıkları ortadan kaldırmak adına bir web standardı oluşturmak için bir oluşum halindeler. Böylece web standardının farklı satıcılar tarafından nasıl uygulandığını değerlendirmek için Interop 2022 ismini verdikleri bir ölçütü hayata soktular.

Interop 2022, farklı şirketlerin web tarayıcılarının farklı  farklı cihazlarda ve işletim sistemlerinde aynı şekilde görünmesi ve davranması gerektiği düşüncesine dayanıyor. Şu anda, tarayıcı tutarsızlıklarıyla boğuşan web geliştiricileri, böylece fikir alışverişinde de bulunabilecek. Şirket temsilcileri, paylaştıkları bir blog yazısında şu ifadelere yer verdi.

İlk kez, tüm büyük tarayıcı satıcıları ve diğer paydaşlar, web geliştiricileri tarafından belirlenen en önemli tarayıcı uyumluluğu sorunlarını çözmek için bir araya geldik. Bu çaba ile gelecekteki yinelemelerine dahil edilmeleri için bu alanlara yönelik testleri ve özellikleri geliştirmek için işbirliği yapacağız.

Aslında bu fikrin temelleri 2019 yılına dayanıyor. 2019’da büyük tarayıcı üreticileri, geliştiricilerin sıkıntılı noktalarını anlamak için MDN Geliştirici İhtiyaçları Değerlendirmesi anketleri ve ayrıntılı Tarayıcı Uyumluluk Raporu biçiminde önemli bir girişim başlatmışlardı. Ortak çalışma düşüncesi Interop 2022 ile daha da gelişerek devam ediyor.

İlgili Haberler