Villa Kiralama Nedir? Avantajları Nelerdir?

Villa Kiralama Nedir? Avantajları Nelerdir?
Tatilde villa kiralamak, birçok kişinin son dönemde tercihi haline geldi.

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte, sosyal mesafe ve hijyen gibi konularda hassas olanlar için villalar, otellere göre birkaç adım öne çıktı. Bununla birlikte kiralık villada kalmanın, bunlara ek olarak farklı avantajları da var. hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, villa kiralamanın avantajlarına dair önemli bilgiler verdi.

NEDEN VİLLA KİRALAMA POPÜLER OLDU?

Hellovillam kurucusu Korkuç’un açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Villa kiralama, otel konforunda bir tatili ev ortamına yakın bir samimiyette sunması ile oldukça popüler. Türkiye’de villa kiralama, tatillerde uzun yıllardır tercih ediliyor. Ancak kovid pandemisinin ardından, birçok kişi tatilini kalabalık otel ortamında yapmak yerine, özel villalara yöneldi. Müstakil tatil villaları, bir evde yer alması gereken tüm donanımları sunmanın ötesinde, havuz, jakuzi gibi ultra lüks özellikler içermesiyle popüler oldu. Villa kiralama nedir dendiğinde, bu sorunun yanıtı aslında, herkesin kendine göre en konforlu tatil deneyimini elde etmesi diyebiliriz. Villa kiralamanın popüler olmasının farklı avantajları da mevcut. Otele göre uygun olması, herkese hitap eden özellikler içermesi bunların arasında.

OTELE GÖRE HEM DAHA LÜKS, HEM DAHA UCUZ

Villa tatilinde, Ege’de, Akdeniz’de ya da Karadeniz’de yer alan binlerce villa ve bungalov farklı bir deneyime davet ediyor. Bu da herkesin ilgisini çeken bir konsepti öne çıkarıyor. Villa tatilini diğer tatil modelleri ile karşılaştırdığımızda fiyat avantajı kesinlikle var. Hem 2 kişilik tatil villalarında, hem de 10-15 kişilik büyük tatil villalarında konaklamada, fiyatlar otel seviyesinin altında kalıyor. Buna ek olarak, özel havuzu ve bahçesi olan bir villada, samimi bir ortamda tatil yapmanın avantajı da beraberinde geliyor. Sadece yaz tatili için değil bayram tatili, hafta sonu tatili ya da yılbaşı planı için tercih edilebilecek özel tatil villaları, harika bir deneyim sunuyor. Ucuz kiralık villalar, güvenilir villa kiralama platformları üzerinden tercih edilebilir. Tatil için havuzlu ve jakuzili günlük, haftalık villalar içinde bütçe dostu birçok seçenek var.

HER BEKLENTİYE HİTAP EDEN BİR TATİL

En iyi villa kiralama sitesi seçenekleri üzerinde, tatil için yazlık villa araştırıldığında birbirinden çok farklı özellikler sunan tatil villalarını bulmak mümkün. Denize sıfır, bahçeli ve lüks villalar hemen herkesin ilgi gösterdiği alternatifler oluyor. Bunun dışında genç çiftler için balayı villaları, özel konumda muhafazakar villalar, geniş aileler için çocuk havuzlu villalar da ön planda. Evcil hayvan sahipleri için herhangi bir otelde kalmak çok zorken, evcil hayvan kabul eden villalar var. Bu alternatifler, villaların herkese hitap eden özellikler içerdiğini gösteriyor.

Dört bir yanı harika güzelliklerle çevrili Türkiye’de villa tatili yapmak, herkesin en az bir kere yaşaması gereken bir deneyim. Kaş, Kalkan, Bodrum, Fethiye ve diğer tatil beldelerinde mavi ve yeşille iç içe bir tatil için, Temmuz-Ağustos öncesinde rezervasyon yapmak, fiyat avantajı sunabilir. Zira Temmuz ve Ağustos’ta fiyat seviyeleri yükselebiliyor.

İlgili Haberler