Tayland'dan Sevgililer Günü öncesi seks çağrısı

Tayland'dan Sevgililer Günü öncesi seks çağrısı
Tayland, Sevgililer Günü'ne girmeden seks çağrısında bulundu.

Indpendent Türkçe  ''de yer alan habere göre, çiftlerin romantik randevulardan önce hızlı bir korona virüs antijen testi yaptırmasının önerildiği tavsiyeler, Tayland''ın hastalık kontrol biriminden geldi.

Cuma günü AFP''ye açıklamasında "Covid-19 cinsel yolla bulaşan bir hastalık değil" ifadelerini kullanan Tayland Üreme Sağlığı Bürosu Direktörü Bunyarit Sukrat, "Kovid-19''a yakalanmak yakın temaslı solunum ve tükürük alışverişiyle mümkün" diye ekledi.

SAĞLIK BAKANINDAN ''GÜVENLİ SEKS'' TAVSİYESİ

Ağustosta Tayland Sağlık Bakanlığı, "yüz yüze" olmayan bir pozisyon bulmanın yanı sıra tükürük ve diğer salgılardan kaçınmayı da içeren, Korona virüse karşı "güvenli seks" tavsiyelerini yayımlamıştı.

 Wattanayingcharoen, The Bangkok Post''a verdiği demeçte, söz konusu tavsiyelerin o dönem yeterli aşı olmadığı göz önünde bulundurularak yapıldığını söyledi.

Wattanayingcharoen, ülkenin aşılanma kampanyasıyla birlikte o zamandan beri durumun değiştiğini, dolayısıyla Koronavirüs testinin tüm aşılarını yaptırmış bireyler için yeterli olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haber kuruluşunun bildirdiğine göre diğer bir uyarı da çiftlerin, rezervasyon yaptırdığı restoranın güvenli olup olmadığını kontrol etmek için koronavirüs takip uygulamasını kullanmasını içeriyor.

Ayrıca yetkililer, Sevgililer Günü''nde dışarı çıkanlara, enfeksiyonun potansiyel yayılımını azaltmak için maske takmalarını ve evde, özellikle de yaşlıların ve kronik hastalığı olanların çevresinde sosyal mesafeyi korumalarını tavsiye etti.