Tayyip Erdoğan, Ali Babacan ile görüşecek mi?

Tayyip Erdoğan, Ali Babacan ile görüşecek mi?
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ali Babacan'la görüşüp görüşmeyeceğine dair soruya yanıt veren Babacan'a yakın bir kaynak, "Bize böyle bir teklif gelmedi ancak görüşme olsa bile Babacan yolundan dönmeyecek. Görüşme iddiaları, AK Parti'nin endişe içinde olduğunu gösterir" dedi.

AKP'den istifa eden eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracakları yeni partilerle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Partilerin tüzük ve program çalışmalarının yanı sıra kurucular kurulu listelerinin de bitmeye yakın olduğu, Davutoğlu'nun aralık başında, Babacan'ın ise aralık sonunda partilerini resmen ilan edeceği ifade edildi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Babacan ekibinde yer alan bir siyasetçi, Barış Pınarı Harekâtı’yla birlikte parti kurma çalışmalarının aksadığı ve ertelendiği yönünde iddiaların gündeme geldiğine dikkat çekerek, "Takvimimizde hiçbir değişiklik yok” bilgisini verdi.

"AK PARTİ'DE ENDİŞE OLDUĞUNU GÖSTERİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ali Babacan’la görüşmek istediği yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine aynı siyasetçi, “Talep gelmedi. Eğer böyle bir talep gelirse görüşmeme diye bir şey olmaz. İnsani ilişkiler ve medeni ilişkileri korumak adına, bu ülkenin geleceği için bir şey danışılacaksa, bir şey görüşülecekse bundan imtina etmek gibi bir durum olmaz” görüşünü dile getirdi. Görüşmenin Babacan’ın fikirlerini değiştirmeyeceği aktaran siyasetçi, "Görüşme isteği, AK Parti’deki endişe düzeyinin yüksek olduğunu gösteriyor” dedi.