TBMM heyetinden Maraş'a ziyaret

TBMM heyetinden Maraş'a ziyaret
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) temaslarda bulunanan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Komisyonu heyeti Maraş bölgesini ziyaret etti.

TBMM heyetinden Maraş'a ziyaret

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti''nde bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Dışişleri Komisyonu heyeti kısmi olarak açılan Maraş bölgesinde incelemelerde bulundu. Kılıç ve beraberindeki heyet, Maraş’ın ziyarete açılan bölümü gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, heyete Maraş’ın son durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ziyarette heyete Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da eşlik etti.

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Bingöl''den Bitlis''e gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlere Allah''tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

Maraş’ın kısmi olarak açılması KKTC’nin haklarıyla alakalı olarak Türkiye’nin hangi düşüncede olduğunu ve hangi yol üzerinde ilerlediğini  açıkça tüm dünyaya göstermiş olduğunu ifade eden Kılıç, Maraş’ı tüm adadaki yaşayanların faydalanabileceği bir alan olarak gördüklerini söyledi.