Tel Abyad kontrol altında

Tel Abyad kontrol altında
Barış Pınarı Harekâtı'nda beşinci gün devam ederken Suriye Milli Ordusu flaş bir açıklama yaptı. SMO Sözcüsü Yusuf Hamud, "Kuvvetlerimiz Tel Abyad'ı tamamen PKK/PYD'den aldı" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nda kritik bir gelişme yaşandı… Terör örgütü PKk/YPG/PYD’nin sözde asayiş merkezi olan Tel Abyad terörist unsurlardan temizlendi.

Suriye Milli Ordusu flaş bir açıklama yaptı. Suriye Milli Ordusu Sözcüsü Yusuf Hamud, “Kuvvetlerimiz Tel Abyad’ı tamamen PKK/PYD’den aldı” açıklaması yaptı.

 

barispinari-aa.jpg

Öte yandan Anadolu Ajansı, servis ettiği haberde harekât kapsamında Tel Abyad ilçe merkezinin batısının YPG/PKK’lı teröristlerden kurtarıldığını duyurdu.

Suriye Milli Ordusu’nun Tel Abyad'daki YPG/PKK'nın sözde polis merkezini ele geçirdiği belirtilirken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Suriye’nin kuzeyinde YPG/PKK ve IŞİD terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Tel Abyad'ın batısı ve doğusu kontrol altına alındı. Suriye Milli Ordusu yaptığı açıklamada, Tel Abyad'da YPG/PKK'ya ait sözde polis merkezini ele geçirdiğini belirtti.