Telefonunuzun ömrünü uzatmak için neler yapabilirsiniz?

Telefonunuzun ömrünü uzatmak için neler yapabilirsiniz?
Bildiğiniz gibi her cihazın bir kullanım ömrü vardır. Telefonunuzun ömrünü uzatmak isterseniz dikkat etmeniz gereken noktalar mevcut. Biz de sizler için bunları anlattık.

Cihazın performansını artırmak en iyi yöntem.

TeknolojiOku - Yeni bir telefon almak gün geçtikçe daha maliyetli hale geliyor. Hal böyle olunca da elimizdeki cihazın performansını artırmak en iyi yöntem.

  • İlk olarak sahip olduğumuz cihazı korumamız gerekiyor. En küçük kaza bile maliyetli olabilir, çünkü ekran onarım maliyeti cihaz fiyatıyla rekabet ediyor. Ayrıca çizikler cihazınızın değerini düşürür, bu da cihazın ömrünü olumsuz yönde etkiler.
  • Ayrıca cihazlarınızda daima kutudan çıkan orijinal ekipmanı kullanmanız da oldukça önemli. Sahte ekipman tehlikeli olabilir.
  • Sahte şarj adaptörü, cihaz sağlığını riske atar. Kararsız şarj akımı, pil sağlığını azaltabilir, parçalara zarar verebilir ve hatta cihazın patlamasına neden olabilir. Bu da cihazın ömründen öte sizin sağlığınıza da zarar verebilir.
  • Sahte USB kabloları sorun çıkarır. Cihazın normalden daha yavaş şarj olmasına ve dosya aktarımında sorunlara neden olur. Cihazın USB bağlantı noktasına zarar verebilir. Orijinal aksesuarlar kullanırsanız, risk ve sıkıntıdan kurtulursunuz.
  • Aşırı ısınma her zaman bir problemdir. Aşırı ısınan cihaz, kötü bir kullanım deneyimine neden olur. Cihaz sıcaklığının yüksek olması sonucunda termal daralma meydana gelir ve CPU/GPU frekansları düşer.
  • Bu, cihaz performansının düşmesine yol açar. Oyunlarda daha düşük FPS, daha gecikmeli kullanıcı deneyimi sağlar.
  • Bir cihazın uzun süre aşırı ısınmasında donanımsal hasar oluşacaktır.  Bu yüzden cihazı serin kullanmaya çalışın. Isındığında soğumaya bırakın, şarj olurken kullanmayın, çok uzun süre mobil oyun oynamayın. Ekran parlaklığını azaltmayı deneyin.
  • Cihazda daha az uygulama, daha fazla alan anlamına geliyor. Daha az kaynak kullanımı, daha hızlı arayüz, daha uzun pil ömrü demek.
  • Resmi olmayan uygulamaları yüklerken dikkatli olmalısınız. Resmi olmayan uygulamalar cihazınıza zarar verebilir. Daha da önemlisi, kişisel verileriniz tehlikeye girebilir. Bunlara da mutlaka dikkat edin.