Telegram'dan önemli değişiklik

Telegram'dan önemli değişiklik
Mesajlaşma uygulaması Telegram, sponsorlu mesajlar testlerine başladı.

Donanım Haber''in bilgilerine göre, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov geçtiğimiz aylarda uygulama için cebinden para harcamak zorunda olduğunu ve yılda bir kaç yüz milyon dolarlık maliyetlerle böyle bir hizmetin yürütülebileceğini belirtmişti.

Telegram''da Sponsorlu Mesajlar yalnızca 1000 kullanıcıdan büyük kanallara gelecek. Normal atılan mesajların haricinde böyle sponsorlu içerikler de gönderilecek.

Reklam gösteriminin yapıldığı kanalların yöneticileri de bu gösterimlerden belirli miktarlarda para kazanacaklar. Hali hazırda test aşamasında olduğu için gelir paylaşımı şu anda yok. Sistem oturduktan ve masraflar karşılandıktan sonra paylaşım başlatılacak.

Kişisel bire bir sohbetlerde ve grup görüşmelerinde reklam olmayacak. Durov, insanlar arasındaki kişisel iletişimin hiçbir şekilde reklamlarla karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle, Telegram''ın bireysel mesajlaşma kısmı öngörülebilir gelecekte reklamsız kalacak. Ayrıca, şu anda ücretsiz olan tüm Telegram özellikleri ücretsiz kalmaya devam edecek.