Karamollaoğlu'ndan Oğuzhan Asiltürk'ün vefatından sonra Cumhur İttifakı'yla bağlar tamamen koptu mu sorusuna yanıt

Karamollaoğlu'ndan Oğuzhan Asiltürk'ün vefatından sonra Cumhur İttifakı'yla bağlar tamamen koptu mu sorusuna yanıt
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100''de Pınar Işık Ardor''un sunduğu Pazar Siyaseti programına katıldı. Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Oğuzhan Asiltürk''ün vefatından sonra Cumhur İttifakı''yla tamamen bağlar koptu mu?" sorusuna yanıt verdi.

Karamollaoğlu, "Ben Tayyip Bey''in düşmanı da değilim hasmı da değilim. Siyasette düşmanlık da hasımlık da olmaz. Rekabet olur. Farklı kulvarlarda yürüyoruz. Ülkenin problemlerinin çözümünü farklı formüllerle arıyoruz. İttifak içinde de olabiliriz. Geçen sefer de ittifak konusu gündeme geldiğinde. O zaman Sayın Erdoğan''la 2 veya 3 kere görüştüm. Prensiplerimiz var demiştim. Bizim bugünkü Cumhurbaşkanlığı Sistemi''ne itirazımız var. Aslında Başkanlık Sistemi''ne bütünüyle karşı değiliz ama kontrol edilemeyen sisteme karşıyız. Biz doğrudan doğruya Parlamenter Sistem''e dönebiliriz." İfadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim hakkında düşüncelerini DE dile getiren Karamollaoğlu, “Erken seçim mutlaka olacak. “dedi.

Karamollaoğlu, “Erken seçim mutlaka olacak. 15 gün önce mi olur onu bilmem. Ancak seçim kanununda değişiklik yapacaklar. Onun üzerinden 1 sene geçmesi lazım ki uygulanabilsin. O demektir ki önümüzdeki senenin sonundan itibaren birkaç ay içinde seçim olabilir. Yani 2022''nin sonu veya 2023''ün başı." İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler