Terörist diye suçlanan Boğaziçili öğrenciler serbest bırakıldı. Katharina Blum’un çiğnenen onuru bir kez daha gerçek oldu!

Terörist diye suçlanan Boğaziçili öğrenciler serbest bırakıldı. Katharina Blum’un çiğnenen onuru bir kez daha gerçek oldu!
Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasından sonra başlayan protesto gösterilerinde gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilerin hepsi serbest bırakıldı. Demokratik protesto haklarını kullanan öğrenciler iktidara yakın medyada ve bazı devlet görevlileri tarafından ‘teröristlikle’ suçlanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Melih Bulu’nun rektör atanmasıyla başlayan öğrenci protestolarında 51 öğrenci gözaltına alınmıştı.

ÖĞRENCİLERİN HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan bütün öğrenciler savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede dün serbest bırakıldı. Serbest kalan öğrenciler kararın ardından büyük sevinç yaşadı. Demokratik protesto haklarını kullanan öğrenciler iktidara yakın medyada ve bazı devlet görevlileri tarafından ‘teröristlikle’ suçlanmıştı. Başka bir iddiaya göre de Prof. Melih Bulu öğrencilerin tutuklanmasını önlemek için üst düzey yargı görevlilerine ricada bulundu.

KATHARİNA BLUM’UN ÇİĞNENEN ONURU BİR KEZ DAHA GERÇEK OLDU!

Protestocu öğrencilerin bu durumu Alman yazar Heinrich Böll tarafından yazılan “Katharina Blum’un  çiğnenen onuru” isimli kitabını hatırlattı. Kitapta Almanya’da yaşayan Katharina Blum isimli bir kadının suçsuz olduğu halde medya tarafından ‘anarşistlikle’ hedef alınması ve çektiği zorluklar anlatılmaktadır.

Hikayesi şöyledir;. 70’li yıllardır. Tüm dünyada Sosyalizm rüzgarları esmektedir. İtalya’da Kızıl Tugaylar, Almanya’da “Baader-Meinhof” örgütü vardır.

Katharina Blum güzel bir kadın değildir. Hatta pek kimsenin dikkatini bile çekmez. Bir gün Katharina’nın oturduğu apartmana bir kişi taşınır. Örgüt üyesidir ve kendini belli etmez. Bu sıradan ve yalnız Alman kadınına, ilk kez biri ilgi gösterir. Güzel olmayan bir kadına “Güzelsin” der. Hayatında ilk kez yüreğinde bir “Kıpraşma” hisseder. Kapılır Katharina. Fakat sokakta biri bu iki evi gözetlemektedir. Bir gazeteci. (Aslında gazeteci olduğunu sanan biri..) Örgüt üyesinin peşindedir. Haber yapar tabii. Evi polisler basar.. Katharina Blum göz altına alınır..

MANŞETLER HEDEF GÖSTERDİ

“Dişi militan yakalandı..”, “Katilin dostu..”, “Örgüt üyesi..”, “Anarşist..” Günlerce sürer bu yargısız infaz MANŞETLERİ. Bu, büyük bir İFTİRADIR ama. Sorgulamadan yayın yapar Alman medyası. Bir insanın hayatını karartırcasına.. Acımasızca.

Oysa; o güne kadar, hiç kimsenin ilgi göstermediği sıradan bir Alman kadın ülkenin gündemindedir. Fakat, “yasal mermisi” belinde olan bir komiser ona inanır ve araştırır. Suçsuz olduğu ortaya çıkar KATHARINA’nın. Serbest bırakılır ama adı bir kez çıkmıştır 8’e inmez 7’ye. Bakkaldan ekmek bile alamaz.. Artık ona herkes ANARŞİST GÖZÜYLE bakmaktadır. Hayatı alt üst olmuştur ve derdini anlatamaz Katharina Blum.. Kısacası ortada, KATHARINA BLUM’un çiğnenen onuru vardır. Polis ve Hukuk nezdinde aklansa bile Katharina Blum, yapılan haberler nedeniyle toplum gözünde suçludur.

Çaresizliğin zirvesidir bu. Sokaktaki o “gazeteci”, kurşun sıkan yalan haberlerine devam eder. Ve bir gün karşılaşırlar. O masum kızın daha da batışı başlar. Bu acı bir öyküdür. Masum olduğu halde medya tarafından suçlu ilan edilmek.

Ve, toplumu buna inandırmak. Ve, o günden sonra hiç kimse; (Yasal düzenlemelerden sonra) Bir başka Katharina Blum’un onurunu çiğneyememiştir Almanya’da..

ERDOĞAN’DAN BOĞAZİÇİLİLERE: ÖĞRENCİ MİSİZ, TERÖRİST MİSİNİZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan da partisinin İl Kongrelerinde protestocu Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef alan açıklamalarda bulunmuştu Erdoğan konuşmasında. "Terör örgütlerinin üyesi olan bu gençleri biz ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Zira siz öğrenci misiniz, siz talebe misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?" ifadelerini kullanmıştı.

AKŞENER’DEN TEPKİ: ÖĞRENCİLERE TERÖRİST DİYEMEZSİNİZ!

İYİ Parti lideri Meral Akşener Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerine tepki gösterdi. Öğrencilerin demokratik bir hakkı kullandıklarını belirten Akşener; “Siz çok yüksek tondan bağırarak konuştuğunuz zaman provokatörler devreye girerler. Devlet olarak göreviniz güvenlik sağlamaktır. Buradan bir gerilim, gerginlik çıkartma ihtiyacı var. Ben 80 öncesinin talebesiyim, sayın Erdoğan bilmez, diğerleri de bilmez. Çakıl taşı olan bizdik o zaman. Kaosu çıkaran yönetemez. Dolayısıyla bugün, bu ülkeyi yöneten muhteremlere diyorum ki bu dili terk edin. O çocuklara cumhurbaşkanı olarak "terörist" diyemezsin kardeşim.” İfadelerini kullandı.