Tesla'nın Şangay fabrikasından çalışanlarına insanlık dışı teklif

Tesla'nın Şangay fabrikasından çalışanlarına insanlık dışı teklif
Tesla koronavirüs tedbirleri sebebiyle kapalı tutulan Şangay fabrikasını açma kararı aldı. Ancak çalışanlara 7-24 çalışması ve "fabrikada sürekli çalışan birileri olsun" isteğini duyurdu.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Koronavirüs salgını Çin’de bir süre önce yeniden artış göstermeye başlamıştı. Bu konuda sert kurallarıyla bilinen Çin, geçtiğimiz haftalarda Tesla’nın Giga Şangay fabrikasında kapanmasına karar vermişti.

3 hafta boyunca yaşanan kapanma, doğal olarak tedarik zincirlerine neden oldu. Giga Şangay’da günde yaklaşık 2 bin adet otomobil üretimi gerçekleştiriliyordu. Hal böyle olunca kapalı kalan günlerde oluşan büyük boşluk için şirketin yeni bir planı var. Tesla, Kapalı döngü olarak adlandırılan çalışma sistemine geçmek için girişimlerine başladı.

Kapalı döngü çalışma sistemi, şirketin 7 gün 24 saat üretim yapması anlamına geliyor. Bu program dahilinde şirket çalışanları, fabrikadan çıkmadan sürekli olarak çalışacak. Öte yandan uyku ve dinlenme ihtiyacını da fabrikada gerçekleştirecek. Tesla, bu çalışma istediğini mevcut hükümete iletti. Birçok kişi, bu isteğin insanlık dışı olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Öte yandan kapalı döngü çalışma sisteminin ayrıntıları da açıklandı. Önemli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Tesla’nın her çalışana bir uyku tulumu ve şilte dağıtacak. Çalışanların dinlenmek için kullanacağı bölümde duş, yemek ve eğlence alanları mevcut olacak. Ayrıca kapalı döngüye tabi olan çalışanlara ek olarak 64 dolara denk gelen 400 yuan ücret verilecek.

İlgili Haberler