Ali Koç'un FETÖ suçlaması yaptığı TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin listesi ortaya çıktı

Ali Koç'un FETÖ suçlaması yaptığı TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi'nin listesi ortaya çıktı
Türkiye Futbol Federasyonu'nda bugün seçim sartı verildi.

Ankara''daki genel kurulda başkanlık seçimi de yapılacak. Genel kurul, Ankara JW Marriott Oteli’nde saat 10.00’da başlayacak. Çoğunluk sağlanamazsa, 17 Haziran’da aynı yer ve saate yapılacak ancak kurulun ertelemeye gerek kalmadan bugün gerçekleşmesi bekleniyor.

Nihat Özdemir’in istifasının ardından görevi vekaleten sürdüren Servet Yardımcı’nın aday olmadığı gerek kurul için adaylar dün otele gelerek seçim kulislerine başladı. 200’ü aşkın delegenin imzasını aldığı öne süren Gaziantep’in eski başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ismi başkanlık için öne çıkmış durumda.

Fenerbahçe kulübünün kardeşi hakkındaki FETÖ iddialarıyla ilgili şerh koyduğu başkan adayı Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kurulu listesi ODA TV''nin haberine göre belli oldu. 

Listede yer alan isimler şöyle:

Hamit Altıntop: Almanya''da 1982 yılında doğan eski millî futbolcu ve futbol insanı Hamit Altıntop, TFF Yönetim Kurulu üyeliği, İcra Kurulu Üyesi, Milli Takım Sorumlusu görevlerini yürütüyor.

Alkın Kalkavan: 1978 yılında İstanbul''da doğan Onur Alkın Kalkavan Turkon Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulunuyor. Alkın Kalkavan ayrıca PTT yönetim kurulunda yer alıyor.

Ali Düşmez: İstanbul''da 1957 yılında doğan Ali Düşmez bir süre AKP''de siyaset yaptıktan sonra Nihat Özdemir''in başkanlığı döneminde yönetim kuruluna girdi.

Nükhet Ezberci: Güven Hastanesi YK Başkanı ve GİF Üyesi Sayın Nüket Küçükel Ezberci, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği görevinde de bulundu.

Murat Aksu: Diyarbakır`da 1969 yılında doğan Murat Aksu, Eski İçişleri Bakanlarından Abdülkadir Aksu’nun oğlu... Hukukçu Murat Aksu bir dönem Beşiktaş''ın ikinci başkanlığı görevinin yürüttü.

Yusuf Günay: Sinop''ta doğan Günay 2001 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurucu Başkanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 6 yıl süre ile atanmış, bu süre içerisinde merkezi Roma''da bulunan Akdeniz Ülkeleri Enerji Kurumları (MEDREG) Başkan Yardımcısı ve merkezi Budapeşte''de bulunan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ERRA) Başkanlığını yürütmüştür.

Volkan Can: Kırklarelispor Kulübü Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu 2. ve 3. ligler Kulüpler Birliği Başkanı

Serdar Karagöz: Serdar Karagöz, 25 Mayıs 1981’de, Sakarya’da dünyaya geldi. Serdar Karagöz, 2018’den bu yana TRT World ve TRT Arabi kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Karagöz şu anda Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünü yapmaktadır.

İbrahim Burkay: 1963 Bursa doğumlu İbrahim Burkay, Burkay Grup’un 1999 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO görevini sürdürmektedir. 1986 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Bursa''da kurulan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB)’nin 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Ayrıca Bursa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

İlgili Haberler