TGC'den Murat İde açıklaması

TGC'den Murat İde açıklaması
Gazetemiz yazarı Murat İde'nin uğradığı alçak saldırıya bir tepki de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden geldi. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, yaptığı açıklamada, "Gazetecileri hedef gösteren,  eli sopalı grupları gazetecilere saldırtan bazı siyasetçilerin de eleştirilere tahammül edip düşünceleriyle yanıt verebilir duruma gelmesini diliyoruz." dedi.

Gazetemiz yazarı Murat İde'ye yönelik bugün gerçekleşen saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Sibel Güneş, "Yeniçağ Gazetesi muhabir ve yazarları en fazla saldırıya uğrayan meslektaşlarımızdır." derken, "Saldırıyı kınıyoruz. Gazetecileri hedef gösteren,  eli sopalı grupları gazetecilere saldırtan bazı siyasetçilerin de eleştirilere tahammül edip düşünceleriyle yanıt verebilir duruma gelmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Güneş'in açıklamaları şu şekilde;   

Türkiye’de siyasetçilerin hoşuna gitmeyen yazılar yazan, haberler yapan gazetecilere sistemli bir şekilde saldırılar yapılmaktadır. İktidarın ve ona bağlı olan güvenlik güçlerinde de ne yazık ki, gazetecilere yönelik saldırıların sorumlularını bulmama ve cezalandırılması için yargıya teslim etmeme konusunda istikrar gözlüyoruz.

Son olarak Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat İde’yi araçla takip eden bir grup evinin önünde saldırmıştır.  Yeniçağ Gazetesi muhabir ve yazarları en fazla saldırıya uğrayan meslektaşlarımızdır. Saldırıyı kınıyoruz. Gazetecileri hedef gösteren,  eli sopalı grupları gazetecilere saldırtan bazı siyasetçilerin de eleştirilere tahammül edip düşünceleriyle yanıt verebilir duruma gelmesini diliyoruz.

Murat İde’ye saldıran kişilerin bulunması için bakanlığı  ve güvenlik güçlerini göreve davet ediyoruz. Murat İde’ye ve Yeniçağ Gazetesi’ne geçmiş olsun diyoruz.

İlgili Haberler