The Marmara Oteli'nin sahibi kim?

The Marmara Oteli'nin sahibi kim?
Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında gerçekleştirilen ortak canlı yayın öncesi Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu'nun bir araya geldiği The Marmara Oteli gündemde. The Marmara oteli kimin, sahibi kim? İşte yanıtı...

The Marmara Oteli'nin sahibi kimdir? Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım 16 Haziran'da İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde canlı yayına çıkmıştı. Canlı yayın öncesi İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu'nun Taksim'deki The Marmara Oteli'nde bir araya gelerek görüştüğü ortaya çıktı. Bir anda gündeme gelen The Marmara Oteli'nin kimin olduğu sorusu yanıt bekliyor. The Marmara Oteli'nin sahibi Oğuz Gürsel kimdir? İşte merak edilenler...

İŞTE THE MARMARA OTELİNİN SAHİBİ 

The Marmara oteli, Burdur 1932 doğumlu İşadamı Oğuz Gürsel’in kurduğu Kiska Holding’e aittir. Kiska Holding ise halen Gürsel ailesinindir. Grubun gelirlerinin yarıdan fazlası “konaklamadan” kalanı ise yeme-içme hizmetlerinden ve kira gelirlerinden oluşmaktadır.

The Marmara grubu Kiska holding’e aitse de ondan bağımsız olarak çalışmaktadır. Kendisi 9 Eylül Turizm Otelcilik Mezunudur. Divan, Sheraton gibi otellerde üst düzey yöneticilik görevleri tecrübe etmiştir.

Şu anda Pendik, Şişli, Suadiye, Çamlıca, Taksim, Antalya, Bodrum’da yarı otel yarı residance “Marmara Oteller” bulunmaktadır. Hatta Manhattan’da bile Marmara bulunmaktadır. Tüm mülkler başkalarıyla ortak olunmaksızın doğrudan Kiska Holding’e aittir.

oguz.jpg

CANLI YAYIN ÖNCEKİ GÖRÜŞME TARTIŞMA YARATTI

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü, Gerçek Hayat Yazarı Ersin Çelik 13 Haziran'da gerçekleştiği ortaya çıkan ve gündeme bomba gibi düşen Taksim'deki gizli buluşmayı ele alan bir dizi tweet paylaştı.

Tarafların görüşmeyi kabul ettiğinin altını çizen ve iki kritik soruyu gündeme getiren Çelik şu noktalara dikkat çekti:

1- Kendisine sorulacak soruları Ekrem İmamoğlu mu belirledi?

2- İmamoğlu, Binali Yıldırım’a sorulacak sorulara müdahale etti mi?

İsmail Küçükkaya 14 Haziran sabahı yayın kaydını paylaştı. “Dün Ekrem İmamoğlu’na sordum” diye başlıyor. Binali Yıldırım’a yaptığı gibi telefonda görüştü sanıyoruz. Neden? “İmamoğlu ile Taksim’de The Marmara Otel’de görüştüm” demiyor.

Burada takdir edilmesi gereken bir tavır var; Binali Yıldırım ve ekibi, Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya’nın bir otelde görüştüklerini öğrenmelerine rağmen programa gölge düşmesin diye açıklama yapmadılar. Ya da bu skandalı kullanmadılar. Sahi soruları kim, kimden istemişti?

İsmail Küçükkaya her iki adayla da haber vererek yüz yüze görüşebilirdi. Bunu tüm kamuoyuna duyururdu da. Fakat Binali Yıldırım’ın ekibinin haberi olmadan Taksim’de bir otelde Ekrem İmamoğlu ile yüz yüze görüştü. Bu buluşmaya her türlü anlam yüklenir, sorgulanır. İthamlar edilir.

Görüşmeyi Nagehan Alçı dile getirdi ve İsmail Küçükkaya Haber Türk'e bağlanıp, "Binali Yıldırım'ı da aradım" dedi. Yıldırım'ın danışmanı Ömer Sertbaş da yayına bağlanıp, İmamoğlu-Küçükkaya görüşmesine dair "duyum alınca" Küçükkaya'yı kendisinin aradığını açıkladı. Otelden sonra!

Ekrem İmamoğlu ile moderatör İsmail Küçükkaya'nın, 13 Haziran Perşembe günü Taksim'deki The Marmara Hotel'de görüştükleri ortaya çıktı. Türkiye'nin bunu bilmeye hakkı vardı. Görüntüler de ortaya çıkacaktı ki İmamoğlu tarafı ve Küçükkaya açıklama yaptı. Görüşmeyi kabul ediyorlar.

İlgili Haberler