THK’nın ‘Hurda’ denilen uçakları sağlam çıktı

THK’nın ‘Hurda’ denilen uçakları sağlam çıktı
Yazın isyan ettiren yangınlarda tartışma konusu olan ve Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin “Bu uçaklar hurda uçamaz” dediği Türk Hava Kurumu'na ait yangın uçaklarından 4'ünün çalışabilir durumda olduğu ortaya çıktı.

THK Kayyum Heyeti Başkanvekili Abdullah Kaya, THK''daki 9 yangın söndürme uçağından 3''ünün büyük bakım ihtiyacı nedeniyle atıl durumda olduğunu 6''sının ise yangınla mücadeleye katılabileceğini açıkladı.

Kaya, uçabilir durumdaki 6 uçaktan 4''ü için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile anlaşma sağladıklarını belirterek "TUSAŞ, 4 uçağın revizyon malzemelerinin tedarikini ücretsiz olarak yapıyor. Yangın sezonuna yetişmek üzere 4 uçak hazır olacak. Geri kalan 2 uçak için de 2,5 milyon dolara ihtiyaç var, bunu da karşılarsak 6 uçak da sezona hazır'''' dedi.

Tarım Orman Bakanı Pakdemirli önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonunda “THK''nın elindeki uçaklar yorgun, motorları çalışmıyor. 4 milyon dolara filan olacak iş de değil olsa bile. O uçak full yakıt, 2,5 tondan fazla su atamıyor, ekonomik olması gerekiyor. Ben 10 -12 ton su atıyorum bir defada'''' demişti.

İlgili Haberler