THY üzerinden Airbus hackerlandı: Binlerce kişinin bilgileri çalındı

THY üzerinden Airbus hackerlandı: Binlerce kişinin bilgileri çalındı
USDoD adlı hacker grubu, bir Türk havayolu çalışanının hesabını ele geçirerek Airbus'un sistemine girdi.

Türk çalışanın hesabından Airbus'un sistemine giren hackerlar, müşterilerin tüm bilgilerini ele geçirdi.
Siber dünyada USDoD adıyla tanınan bir hacker grubu, bir Türk havayolu şirketinin çalışanın hesabından Airbus verilerine erişti. Hacker grubu buradan da uçak üreticisi firmasının diğer müşterilerinin tüm bilgilerini ele geçirdi. Ele geçirilen Airbus satıcılarının adları, adresleri, telefon numaraları ve daha fazla bilgi, bir hacker forumunda halka açık olarak yayınlandı.

Microsoft devasa hacker saldırılarına karşı koydu - Bilim Teknoloji Haberleri
OLAYLA İLGİLİ AİRBUS AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili olarak Airbus tarafından yapılan açıklamada, “Airbus müşterilerinden biri ile ilgili bir BT hesabının hacklenmesi ile ilgili soruşturma başlattık. Söz konusu hesap bu müşterinin özel erişime sahip olduğu bir Airbus web portalından iş dokümanları indirmek için kullanılmaktaydı. Sistemlerimizin tehlikeye girmesini önlemek için güvenlik ekiplerimiz tarafından sorun hızlıca giderildi ve ileriye yönelik önlemler alındı. Yüksek teknoloji ve sanayi sektörlerinde önemli bir yeri olan Airbus, kötü niyetli kişi veya grupların hedefi haline gelebilmektedir.

Airbus olarak siber güvenliğe ciddi anlamda önem veriyor ve BT sistemlerimizi sürekli olarak gözetim altında tutuyoruz. Operasyonlarımızı korumak için en iyi koruyucu araçları, yetenekli siber güvenlik uzmanlarını ve iyi tanımlanmış güvenlik protokollerini kullanıyor ve gerektiğinde hızlı ve etkili bir şekilde aksiyon alabiliyoruz” denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.