Fenerbahçe taraftarı Arthur Zico’yu istiyor

Fenerbahçe taraftarı Arthur Zico’yu istiyor
Fenerbahçe taraftarı Arthur Zico’yu istiyor

Aykut Kocaman’ın istifasının ardından birçok teknik adamın ismi sarı lacivertli takımla anıldı. Ersun Yanal’ın yönet

Aykut Kocaman’ın istifasının ardından birçok teknik adamın ismi sarı lacivertli takımla anıldı. Ersun Yanal’ın yönetim kuruluyla bir araya geldiği de konuşuldu ancak  yapılan anket Brezilyalı efsane çalıştırıcının hiç unutulmadığını ortaya çıkardı

 

Deneyimli teknik adam Aykut Kocaman’ın ani istifa kararıyla sarsılan ve yeni arayışlara başlayan Fenerbahçe yönetimi, birçok isimle görüşmeler gerçekleştiriyor. Bayern Münih’e Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazandıran Jupp Heynckes, Elazığspor’u ligde tuttuktan sonra istifa eden Yılmaz Vural’ın adları konuşulurken, Eskişehirspor’un teknik direktörü Ersun Yanal’la ön görüşme yapıldığı bile iddia edildi. Ancak sarı lacivertli taraftarlar, Arthur Zico’yu hiç unutamadıklarını gösterdi. “superfb.com” adlı internet sitesinde yapılan “Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim olmalı?” sorusunun yöneltildiği ankete katılan taraftarların yüzde 25.41’lik bir kısmı (5633 kişi) tercihini eski teknik patronları Zico’dan yana kullandı.

 


Yılmaz Vural sürprizi

 


2006-08 yılları arasında Fenerbahçe’yi çalıştırdığı dönemde 1 lig şampiyonluğu kazanırken, Şampiyonlar Ligi’nde de takımı çeyrek finale kadar taşıyan Brezilyalı çalıştırıcının ardından ikinci sırada Yılmaz Vural yer aldı. Tecrübeli çalıştırıcı 22 bin 289 kişinin katıldığı ankette 5352 oy alarak yüzde 24.01’lik oran elde etti. Heynckes yüzde 22.88’lik oranla kendisine 3. sırada yer bulurken, Kocaman’ın istifasının ardından ismi yüksek sesle anılan Yanal ise 3341 kişinin oyunu alarak dördüncülüğü elde edebildi. Ankette yer alan  Mustafa Denizli  ise oyların sadece yüzde 7.53’ünü alabildi.

 

Denizli görüşme odasında

 

Teknik direktörlük koltuğunu doldurmak isteyen Fenerbahçe, Ersun Yanal’dan sonra Mustafa Denizli ile de görüşüyor. Yönetimin üzerinde durduğu diğer isimler olarak Mircea Lucescu ve Fabio Capello’nun isimleri geçiyor. Sarı lacivertliler teknik direktör koltuğunu kısa süre içerisinde doldurmayı planlıyor. Fenerbahçe’de görüşmeleri yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, Ender Alkaya ve Talat Yılmaz yürütüyor. Tüm görüşmelerin ardından son kararın verilmesi bekleniyor.

 

İç sorunlar istifa getirdi!

 

Fenerbahçe’deki görevinden istifa eden Aykut Kocaman ilk kez konuştu.  “Son yaşanan toplantının ardından benim için bir nöbet değişimi, kulübümüz için bir kan değişimi zamanının geldiğini hissettim. Kararımı kesinleştiren yegane unsur budur” ifadesini kullanan tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beni asıl yaralayan, zorlu süreci bir şekilde geride bıraktıktan sonra, bu sezona başlarken kendi içimizde yaşadığımız sorunlar ve bu sorunların aile içindeki yansımaları oldu. Son zerresine kadar hak ederek kazandığımız kupalar ve özellikle son sezonda tüm camiamıza çok büyük bir heyecan yaşatan Avrupa yolculuğumuz tek kelimeyle unutulmazdı. Avrupa’da çıtayı yükselttik, vites büyüttük. Kuşkusuz Fenerbahçe bundan sonra Avrupa sahnesine çok daha öz güvenli ve güçlü olarak çıkacaktır.”