Şehit cenazesinde yürekler dağlandı!

Şehit cenazesinde yürekler dağlandı!
Mardin’de, teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Ergün Karaca’nın cenazesi törenle Adana’nın Kozan ilçesindeki baba evine gönderildi

Törene katılan şehidin eşi Emel Karaca eşini asker selamı ile uğurlarken, oğlu Furkan tören boyunca gözyaşlarını tutamadı. Bugün ikindiden sonra toprağa verilecek şehidin babaevinin bulunduğu Kozan’daki evine Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

 

Şehit cenazesinde yürekler dağlandı!

Mardin’deki hain saldırıda şehit olan 40 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca, memleketi Kozan’da son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Mardin’in Artuklu ilçesinde askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısında şehit düşen 40 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca, düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Şehit için ilk tören, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Selen Kışlası’nda yapıldı. Burada düzenlenen törene katılan şehidin eşi ile iki oğlunun yanı sıra 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Piyade Binbaşı Orhan Veli Saykı, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı.

Kalbimizde yaşayacak

Törende şehit Karaca’nın özgeçmişi okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Binbaşı Saykı, vatan toprağını kanıyla sulayan şehidin Türk milletinin kalbinde her zaman yaşayacağını söyledi. Saykı şunları kaydetti: “Aziz şehidimiz milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verilen binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyor. Ancak bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılmadır. Alkanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanıyla sulayan bu kahraman aslında aramızdan hiç ayrılmadı.” Törenin ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Adana’nın Kozan ilçesine gönderildi.

Gözyaşları sel oldu

Karaca için ikinci tören Kozan’da düzenlendi. Şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Postkabasakal köyündeki baba evine getirildi. Burada “helallik” alınmasının ardından cenaze köy mezarlığına götürülerek dualarla toprağa verildi. Törende şehidin annesi Nadire Karaca, hamile eşi Emel ve çocukları Ali Turan ile Furkan Karaca gözyaşlarına boğulurken yürekler dağlandı. Acılı anne Nadire Karaca, “20 gün önce izine geldi. Elimi öptü, beni öptü. Ben de onu öptüm. Sanki ayrılacakmış gibi bir his vardı içimde” diyerek feryat etti. Törene, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile çok sayıda vatandaş katıldı. (AA)