Doktorları vatan haini ilan etti. Bu sözlerin ardından hastalanınca nereye kime gideceksin

Doktorları vatan haini ilan etti. Bu sözlerin ardından  hastalanınca nereye kime gideceksin
Sağlıkta şiddete hayır demek ve can güvenliklerini olmadığını duyurmak için doktorların 2 günlük aldığı grev kararına bir vatandaş tepki göstererek doktorlara ‘vatan haini’ dedi.

Sağlıkta şiddet dur durak bilmiyor. Türkiye, Konya Şehir Hastanesi’nde Doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine büyük tepki göstermişti. Bu olayın sonucunda ise doktorlar cinayete tepki göstermek ve can güvenliklerinin olmadığını duyurmak için iki günlük grev kararı almıştı.

TikTok’ta da bir vatandaş grevdeki doktorları “vatan hainliği” ile suçladı.

Videoda bir vatandaşın, doktorlara yönelik “Ülkede savaş çıksa demek ki hepiniz çıkacaksınız. Savaşta memleketinden kaçanlara bir vatan haini diyoruz” ifadelerini kullandığı görüldü.

Öte yandan sağlıkta şiddete dikkat çekmek için grev yapan doktorlar dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedefindeydi. Bahçeli grev yapan doktorlar için “Doktor kılıklı anarşistler” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

GREV KARARI ALINMIŞTI

Konya Şehir Hastanesi''nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, Hacı Mehmet Akçay isimli hasta tarafından vurularak katledildi. Katil, cinayetten sonra intihar etti.  Ekrem Karakaya''nın öldürülmesinden sonra Konya''da meslektaşları iş bırakma eylemi yaparken Türk Tabipleri Birliği ve Hekimsen 7 ve 8 Temmuz''da grev kararı almıştı. 

Dr. Karakaya''nın katledilmesinin yankıları sürerken bir sağlıkçıya şiddet haberi de İstanbul''un Bağcılar ilçesinden gelmişti.Dehşet olay, 4 Temmuz''da akşam saatlerinde Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi''nde yaşandı. İddiaya göre, Suat Bağadur (22) ve M.C.K., saat 21.00 sıralarında çocuk acil servisine gitti. Bağadur, M.C.K için kimliksiz kayıt açtırmak istedi. Veri giriş elemanı olarak çalışan Nurullah Çalpa (31) ise kimliksiz hasta kabul etmedi. Çıkan tartışmanın sonucunda güvenlik görevlileri olay yerine geldi. O esnada Bağadur, sağlık çalışanlarının bulunduğu alana saldırdı. Bağadur, Çalpa''nın üzerine yürüyerek, yüzüne art arda yumruk attı. Olaydan sonra gözaltına alınan Bağadur, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından "Kasten Yaralama", "Hakaret" ve "Mala Zarar Verme" suçlarından tutuklandı.

İlgili Haberler