TÖDER'den Atatürk skandalı

TÖDER'den Atatürk skandalı
Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Genel Deneme Sınavı'nda Atatürk için 'Boşkomutan' ifadesi kullanıldı.

Türkiye genelinde 23-24 Aralık'ta düzenlenen Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) sınavında bir skandala imza atıldı.

Soruda; "Mustafa Kemal, TBMM tarafından Başkomutan olarak seçildikten sonra, TBMM'ye 4 Ağustos 1921 tarihinde verdiği önergede, TBMM'nin sahip olduğu yetkileri fiilen kullanmak koşuluyla Başkomutanlık görevini üzerine aldığını ve bu yetkinin geçici olması için üç ay gibi bir süre ile sınırlandırılmasını istemiştir. 

Mustafa Kemal'in 'Boşkomutanlık' yetkisinin geçici olması ile ilgili önerge sunması, aşağıdakilerden hangisinin göstergesidir? " ifadeleri yer aldı. 

Sınava giren öğrenciler konuya tepki gösterirken ilgili soru kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

TÖDER'DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin TÖDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel'den açıklama geldi. Söz konusu durumun hatadan kaynaklandığını belirten Taşel, "Kamuoyundan özür dileriz" dedi.

Taşel'in açıklamaları şöyle:

"TÖDER Yayınlarının deneme sınavı kitapçığında bir tarih sorusunda paragraf soru kökü ve seçeneklerde Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili olarak kullanılan "Başkomutan" ünvanlarından birinde dizgi hatası olmuştur. Birkaç kontrole rağmen gözden kaçan bu durum bizleri de fazlasıyla üzmüştür. Zaten soru içinde 5 defa kullanılan bu kelimenin sadece birisi sehven hatalı yazılmıştır. Atatürkçü bir kurum olan TÖDER için tabi ki bu büyük bir hatadır. Asla kasıt içermeyen bu hata için kamuoyundan özür dileriz."

İşte tartışma yaratan o soru:

İlgili Haberler