Tokat’ta yüzlerce öğrencinin korona testi pozitif çıktı

Tokat’ta yüzlerce öğrencinin korona testi pozitif çıktı
Tokat’ta 13-23 Eylül tarihleri arasında yapılan testler sonucunda toplamda 227 öğrenci ve 14 öğretmen pozitif çıktı.

Kenan Kayhan / Yeniçağ

Tokat’ta Okullarda öğrencilerin 6 Eylül’de yüz yüze eğitime başlamasının ardından okullardan karantina haberleri gelmeye başladı.

Eğitim Sen Tokat şubesi başkanı Filiz Canbay Konuk tarafından yapılan açıklamada, Okulların açılmasının 2. ve 3. haftasında 13-23 Eylül tarihleri arasında yapılan testler sonucunda toplamda 227 öğrenci ve 14 öğretmen pozitif çıkmıştır. Vakaların bu kadar hızlı artmasında başlıca sebepler; okulların deprem dayanıklılık çalışması yüzünden farklı okullarla birleştirilip, okulların ikili eğitime başlaması, ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerinin 40 dakika olması ve tenefüs saatlerinin havalandırma ve dezenfektasyon için yeterli sürede olmamasıdır.

Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Filiz Canbay Konuk; Ayrıca sınıf mevcutlarının ortalama 40 kişi olması, öğrenciler arasındaki yeterli fiziksel mesafeyi sağlamakta sıkıntı çıkarmaktadır. Bu yüzden de öğrencilerin ve öğretmenlerin temas oranları artmakta ve bu da vakaların artmasına neden olmaktadır. Aşılanan öğrenci sayısının aşısızlara oranla çok az olduğu ve hizmetli sayısının yetersizliği gözler önündedir dedi.