Toprak Razgatlıoğlu 2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu oldu. Gurur duyuyoruz seninle

Toprak Razgatlıoğlu 2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu oldu. Gurur duyuyoruz seninle
Red Bull sporcusu Pata Yamaha Fabrika Takımı pilotu milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu oldu. Razgatlıoğlu, şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Türkiye’nin motor sporları alanında yetiştirdiği en yetenekli sporculardan biri olan Toprak Razgatlıoğlu, ülkemiz adına motor yarışları tarihinin bugüne kadarki en büyük başarısına imza attı. Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası''nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu.

TARİHE GEÇTİ

Şampiyonada, Uluslararası Mandalika Pisti''nde dün yoğun yağış nedeniyle yapılamayan ilk yarış bugün TSİ 06.15''te başladı. Endonezya''da sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.

Endonezya''daki ilk yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sırada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sırada bitirdi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Dünya Superbike Şampiyonası''nda genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea''nın 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda puanını 551''e çıkardı ve bugün yapılacak sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantiledi.

Milli motosikletçi, yarışın ardından ilk tebrikleri aldıktan ve motoruyla sevinç gösterisi yaptıktan sora Türk bayrağıyla podyumdaki yerini aldı.

REA''NIN SERİSİNE SON VERDİ

Ay-yıldızlı milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ile Türkiye Motosiklet Federasyonu bir büyük uluslararası başarı daha elde etti. Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası''nın 33 yıllık tarihinde şampiyon olan ilk Türk sporcu olarak Türk motorsporlarında bir devrim yaşattı.

Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya''daki ilk yarışı kazanarak genel klasmanda 551''e yükselterek sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Böylece Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası tarihinde 2015-2020 arasında 6 kez üst üste şampiyon olan Jonathan Rea''nın bu serisine son verdi.

BAŞARISINI BABASINA ARMAĞAN ETTİ

Dünya Superbike Şampiyonası''nın (WorldSBK) şampiyonluğunu kazanan ilk Türk motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, dünya şampiyonluğunu 2017''de hayatını kaybeden babası ''Tek teker Arif'' olarak tanınan Arif Razgatlıoğlu''na armağan etti.

Ay-yıldızlı sporcu Toprak, yarış sonrası, "Sezon boyunca hayal ettiği dünya şampiyonluğunu son günde elde ettiği"nin hatırlatılması üzerine, "Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu''na ve aileme çok teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz takımıma teşekkür ediyorum, inanılmaz büyük bir iş çıkardılar." dedi.

Ay-yıldızlı sporcu Toprak, sezon boyunca zaman zaman hata yaptıklarını da ifade ederek, "Sezon içinde kazalar yaptık, yarış tamamlayamadık ama şu anda buradayız. Babam için gelsin bu dünya şampiyonluğu. O burada değil hayatını kaybetti ama beni izlediğini biliyorum, bunu hissediyorum. Çok mutluyum inanılmaz bir gün, dünya şampiyonu olduk, herkese çok teşekkür ediyorum. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası''nda Endonezya''da sezonun son yarışına TSİ 10.00''da çıkacak.

İlgili Haberler