Hastaneden gelen gizli bilgileri yazdı. Toygun Atilla Fethullah Gülen'in ölüp ölmediğini açıkladı

Hastaneden gelen gizli bilgileri yazdı. Toygun Atilla Fethullah Gülen'in ölüp ölmediğini açıkladı
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in doktorlarının talebi üzerine hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Gelişmenin ardından perde arkasında yaşananları anlatan gazeteci Toygun Atilla, örgüt içinde var olan “taht kavgalarının” savaşa dönüştüğünü yazdı.

ABD''nin Pensilvanya eyaletindeki evinde sağlık durumu ağırlaşan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen, hastaneye kaldırıldı.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla, söz konusu gelişmenin ardından örgüt içinde var olan “taht kavgalarını” ve perde arkasında yaşananları yazdı.

Gülen’in sağlık sorunlarının geçmişten beri süregelen bir mesele olduğunu belirten Atilla, FETÖ liderinin son yaşadığı rahatsızlığı ise diğerlerinden farklı olarak nitelendirdi.

FETÖ LİDER NEW JERSEY''DEKİ HASTANEYE KALDIRILMIŞ

Atilla, nedenini ise şu şekilde aktardı:

“Bunlardan biri Fetullah Gülen’in ilk kez Pensilvanya’daki çiftlikten 150 km uzaklıktaki New Jersey’de bir hastaneye götürülmüş olması.

Fetullah Gülen, bugüne kadar hiç çiftlik evinden bu kadar uzak mesafede bir hastaneye götürülmemişti.

Fetullah Gülen’in bu kadar uzaktaki bir hastaneye kaldırılmasını sağlayan ise Cevdet Türkyolu ve Kudret Ünal…

Fetullah Gülen’in yeğeni ile evli ve özel kalem konumundaki Cevdet Türkyolu, geçtiğimiz aylarda örgüt içi kavgalardan ötürü Pensilvanya’daki çiftliği terk etmek zorunda kalmıştı. Sonrasında ise örgüt içi ateşkes sağlanmış, Cevdet Türkyolu tekrar çiftliğe geri dönmüştü.

Sağlık durumu kötüleşen Fetullah Gülen’i New Jersey’deki hastaneye yatırma kararını uygulamaya koyması ise Cevdet Türkyolu’nun örgüt içinde güç kazandığının göstergesi olarak kabul ediliyor.”

“ÂL-İ HEYET KONTROLÜ ELE ALDI”

Gülen’in tedavi gördüğü hastanenin isminin Cevdet Türkyolu ve Gülen’in doktoru Kudret Ünal tarafından sır gibi saklandığını ifade eden Atilla, örgüt içindeki mollaların ise bu durumdan rahatsız olduğunu vurguladı.

Hem Türkiye içinde hem de yurt dışında örgütü takip eden istihbarat birimlerinin tespitlerini aktaran Atilla, “FETÖ 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra Fetullah Gülen’in kontrolünden çıktı ve Âl-i Heyet adı verilen bir konsey tarafından yönetilmeye başlandı.” diye yazdı.

Âl-i Heyet konseyinin karşında yer alan örgütün diğer kanadının ise “Kanada planını” devreye sokmak istediğini belirten Atilla, söz konusu planı ise şu şekilde açıkladı:

“KANADA PLANI DEVREDE”

“Bu süreçte örgüt içerisindeki üst düzey yöneticilerin kendi kişisel ikballerinin peşine düştükleri, gelecek kaygısı içine girdikleri ve menfaat sağlayacak şekilde para-pul işlerine yöneldikleri ise istihbarat birimlerinin bir başka önemli değerlendirmesi. Bu örgüt disiplinin bugüne kadar dışarı yansımasının çok aksi bir görüntüsü olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik birimleri tarafından her adımı izlenen Fetullah Gülen’in örgütteki en güvendiği isim ise Âl-i Heyet üyesi Suat Yıldırım…

Vekaletini örgüt içinde güvendiği nadir isimlerden Suat Yıldırım’a veren Fetullah Gülen, değerli eşyalarını ise yakın bildiği mollalara zimmetlemiş.

Buna karşılık ise örgütün diğer kanadının “Kanada planını” devreye sokma istekleri istihbarat birimlerinin raporlarına girmiş durumda.

Özellikle Mustafa Özcan’ın başını çektiği grubun Kanada’da daha önceden 10 odalı bir villa satın aldıkları biliniyor. Fetullah Gülen’i Kanada’daki bu villaya taşınmasını sağlamak isteyen ekip, bu şekilde örgüt ele başını mollaların etkisinden kurtarmak ve Suat Yıldırım’a verilen vekalet hamlesini pasifize etmeyi amaçlıyor.

Türk İstihbarat birimlerinin yaptığı en önemli tespitlerden biri ise Cevdet Türkyolu’nun 10-15 gün önce bankalardan örgüt hesaplarını boşaltarak önemli miktarda para çektiği ve bu paraları oğlu Esat Türkyolu’nun hesabına aktardığı yönünde.

Güvenlik birimlerine göre, Cevdet Türkyolu’nun bu operasyonu örgütün kasası konumundaki Mustafa Özcan’dan habersiz yapması olası gibi durmuyor.”

“ÖRGÜT FETULLAH GÜLEN''İN ÖLÜMÜNE HAZIR”

Toygun Atilla, örgüt içi taht kavgalarında herkesin ayrı bir hesap ve plan peşinde olduğunu ve .tepede yer alan isimlerin ise artık Gülen’in ölümüne hazır olduğunu kaydetti.

Öte yandan yazısının sonuna bir de not düşen Atilla, Gülen''in Türkiye saati ile 20.30''da kalbinin durduğunu, tekrar müdahale eden doktorların FETÖ liderini hayata döndürdüğünü de öne sürdü.

İlgili Haberler