TPAO ve Botaş’ın Katarlılara satılacağı iddiaları Meclis gündeminde

TPAO ve Botaş’ın Katarlılara satılacağı iddiaları Meclis gündeminde
CHP Mersin Milletvekili Başarır, TPAO ve Botaş’ın Katarlılara satılacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’e verdiği Soru önergesinde TPAO ve Botaş’ın Katartlılara satılacağı iddialarını gündeme taşıdı. TPAO ve BOTAŞ’ın da Tank Palet fabrikasında olduğu gibi Katarlılara satılacağı iddialarının gündemde olduğunu belirten Başarır, önergesinde “bu iddialar doğruysa, bu satışın, Katar Emirinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye ettiği 400 milyon dolarlık uçakla bir ilişkisi var mıdır?” sorusunu yöneltti.

CHP’li Başarır, soru önergesinde ayrıca TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı)’nun Akdeniz’de, Norveç’ten satın alınan 3 gemi ile petrol ve doğalgaz arama çalışmalarını da gündeme getirdi.

ERDEMLİ KUYUSU TAMAMLANDI. BİR KOVA PETROL YOK

CHP’li Başarır önergesinde, ilk çalışmanın Mersin’in Erdemli ilçesi açıklarında yapıldığını ve bir kova petrol dahi bulunamadığını belirtti. Alanya açıklarında yapılan petrol ve doğalgaz arama çalışmasının da yaklaşık 100 gündür devam ettiğini belirten Başarır, buradaki sonucunda kuvvetli ihtimalle Erdemli ile aynı kaderi paylaşacağını belirtti.

GÜNLÜĞÜ 40 BİN DOLARDAN HELİKOPTER KİRALANDIĞI DOĞRU MUDUR?

Vatandaş üzerinde tasarruf tedbirleri uygulanırken, Akdeniz’de arama çalışması yapan bir geminin günlük maliyetinin yaklaşık 50 dolar olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, önergesinde, bu şartlar altında Alanya kuyusundaki geminin, 40 gün boyunca boş yere bekletildiği, böylece 2 milyon doların havaya saçıldığı ve Akdeniz’de açılan ve daha açılacak olan sahaları dolaşmak için günlüğü 40 bin dolara helikopter kiralandığı iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.

YAKLAŞIK 2 MİLYAR DOLAR AKDENİZ’İN DERİN SULARINA GÖMÜLECEK

Akdeniz’de, toplamda 6 yerde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapılacağının kamuoyunda konuşulduğunu belirten Başarır; “Erdemli ve Alanya kuyularından anlaşılacağı üzere diğer kuyulardan da bir sonuç alınamaması durumda toplamda tüm maliyetler hesaplandığında, yaklaşık 2 milyar Doların Akdeniz’in derin sularına gömülecektir” dedi.