Trabzon’da AKP’li belediyeden kıyak atamalar

Trabzon’da AKP’li belediyeden kıyak atamalar
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Trabzon’un Ortahisar Belediyesi’nde AKP’li yönetimin kurduğu şirkete atanan isimlerin AKP’li meclis üyeleri, AKP İlçe Başkan Yardımcısı ve AKP eski İl Başkanı olduklarını belirtti.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Trabzon’un Ortahisar Belediyesi’nde kurulan şirketin yönetim kuruluna AKP’li belediye meclis üyeleri ve AKP ilçe başkan yardımcısı ile AKP eski il başkanının atanmasını köşesine taşıdı. Öztürk, ilçe belediyelerinin kentsel dönüşüm yetkisine sahip olmamasına rağmen kurulan Kentsel Dönüşüm ve Sağlıklaştırma Şirketi’nin yönetim kuruluna atanan AKP’li isimlerin yanı sıra, yerel seçimde seçilemeyen AKP’li meclis üyesi adaylarının da belediyenin başka  bir şirketine yönetim kurulu üyesi olarak atandığını da sözlerine ekledi.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ün “Trabzon’da siyasi atamalar” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İlçe belediyelerinin kentsel dönüşüm yetkisi olmamasına rağmen Trabzon'un Ortahisar Belediyesi, ‘Kentsel Dönüşüm ve Sağlıklaştırma Şirketi’ kurdu. Yönetimde kimler olacak? AKP'li başkan, huzur hakkı almaları için yönetim kurulu üyeliklerine belediye meclis üyelerini ya da eski parti yöneticilerini atadı. Bununla kalmadı. Bu dönem belediye meclis üyeliğine aday gösterilmeyenlerin de gönlünü hoş etmek için onları da başka bir şirketin yönetimine yerleştirdi. Ohh ne ala ne ala…

AKP'liler, CHP'li belediyelerin hatasını bulmak için büyük çaba gösteriyor. Yaptığı her iş mercek altına alınıyor. Bazı olaylar şişirilerek belediyenin aleyhine kullanılmaya çalışılıyor. İyi de AKP'de olanlarla da birazcık ilgilenmeleri gerekiyor.”

ÜYELERE BAKALIM

“Kentsel Dönüşüm ve Sağlıklaştırma Şirketi Yönetim Kurulu üyeliklerine kimlerin getirildiğini merak ediyorsunuz. Bakalım kimler getirilmiş:

AKP'li Ortahisar Belediyesi'nin AKP'li meclis üyelerinden Ufuk Hoş, Faruk Kanca, Mustafa Yaylalı, Ortahisar AKP İlçe Başkan Yardımcısı Halim Egeli, AKP Trabzon İl eski Başkan Yardımcısı Adem Peder.

Bu şirketle yetinmeyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, son yerel seçimde belediye meclis üyeliğinde liste dışında kalanları ORBEL şirketinin yönetimine aldı. İşin ilginci belediye şirketinin iş yeri adresi AKP'li eski meclis üyesi Sezgin Yılmaz'ın 25 yıldır kullandığı mali müşavirlik bürosu. Büronun kirasını kim ödüyor artık bilemem.

Bakalım, ORBEL şirketinin yönetim kurulunda hangi AKP'liler var: Ortahisar Belediyesi eski meclis myeleri Sezgin Yılmaz, Kemal Çoban, Firar Bayrak, Halil İbrahim Aydın, bir bakan danışmanının kuzeni eski meclis üyesi Galip Hacıoğlu. Ortahisar Belediye Başkanı, eski ve yeni meclis üyelerini memnun etmenin yolunun şirket yönetim kurulundan geçtiğini öğrenmiş. Onların dışındakilerine asla görev yok…”